Hlavní obsah

Libereckého Petříka mrzí ztracené body po remízách

Možná trochu za očekáváním zůstávají v dosavadním průběhu prvoligové soutěže fotbalisté Slovanu Liberec. Nelze jim upřít snahu o ofenzivní fotbal, jenže doplácejí na neproměňování šancí. Několikrát poztráceli body po remízách, a tak trenér Josef Petřík ví, že mužstvo má na čem pracovat.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Liberce Josef Petřík

Článek

Po šesti kolech jste získali sedm bodů. Jak to berete?

Vím, že bodové zisky jdou při remízách nahoru hrozně pomalu. Hráli jsme již čtyřikrát nerozhodně, prohráli jsme doma s Plzní a vyhráli na Slavii. Remízové zápasy, které byly na vážkách, se nám nepovedlo překlopit ve svůj prospěch. Viz sobotní bezbrankový duel s Příbramí, který jsme měli zvládnout lépe. Takové ztráty mrzí.

Kde vidíte klíč ke zlepšení?

Musíme zkvalitnit koncovku, s níž máme největší problémy. Soupeři proti nám hrají důsledně odzadu, zavřou obranu a dobýváme jejich tvrz. Máme potíže s betonováním protivníků. Někdy posíláme do hry i čtvrtého útočníka ke zvýšení údernosti ofenzivy. Zároveň se snažíme zapracovat do týmu mladé hráče, aby úspěšně řešili finální situace. Mohu jmenovat odchovance Martana, Vojtu, nebo i Fleišmana z Mostu, kteří dostávají na podzim celkem dost příležitostí. Potřebují čas a trpělivost, aby si zvykli na úroveň první ligy.

Na některé zkušené hráče se v základní jedenáctce někdy nedostává, ať už jde o brankáře Hauzra, Holeňáka, Nezmara, Janů i Papouška. Jaká je jejich pozice v mužstvu?

Jejich zkušeností a kvalit v průběhu sezóny určitě ještě využijeme. Nikoho neodepisujeme. Průběžně naskakují do sestavy, kterou volím i podle marodky a podobných faktorů.

V příštím kole hrajete v Mladé Boleslavi a tyto zápasy vzhledem k blízkosti obou měst mohou mít i charakter derby. Jak se těšíte?

Hráči, trenéři i funkcionáři obou klubů se navzájem samozřejmě znají. Určitě tam nepojedeme s ustrašenou taktikou. Naším cílem je získat ztracené body z minulého kola zase zpátky. Mohl by to být pěkný fotbal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice