Hlavní obsah

Olomouc - Brno 3:0Olomouc třikrát udeřila po pauze, Brno porazila 3:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Hubník 1 : 0
55. Šultes 2 : 0
83. Melinho 3 : 0

Petr MarekPrávo

Hanáci se tentokrát rozjížděli delší dobu, ale nakonec motor přece jen nastartovali na plné obrátky a úporně bránící Brno nemělo šanci. „Brněnští byli nejlepším týmem, který tady na podzim hrál. Nedali nám prostor na kombinaci a nás hluché dobývání jejich obrany stálo strašně moc sil," překvapil novináře na pozápasové tiskovce svým hodnocením olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

Článek

Sigma od úvodního hvizdu tradičně začala produkovat nátlakovou hru a hned ve 4. minutě se mohla ujat vedení, když do slibné pozice se dostal Navrátil. Gólman Lejsal však včasným vyběhnutím zachránil. O minutu později mohlo udeřit i na druhé straně poté, co po rychlém protiútoku pálil Kalabiška.

Tentokrát zakročil kapitán Kučera, který jeho ránu srazil na roh.

Pak opět hráli prim olomoučtí, ale do pořádné šance se dostali až v 17. minutě. Janotka zprava našel hlavu Hubníka a ten jen těsně minul. Stejně se mu vedlo i o minutu později, kdy ho vysunul Bajer.

Znovu Hanáci bránu ohrozili až ve 30. minutě. Bombu Škerleho z 35 metrů ale Lejsal, byť s námahou, kryl. Za další tři minuty domácí dostali pořádnou ránu, když po „nevinném“ souboji musel nedobrovolně z hřiště zraněný veterán Kučera. Zbývající minuty do přestávky již vzrušující momenty nepřinesly.

Do druhé půle vstoupili lépe Brněnští. Blízko gólů měl po ojedinělé akci Došek, který nahradil nevýrazného Rabušice, Drobisz byl však na místě. Sigma ale byla trpělivá a zaslouženě se dočkala. Ránu do vazu zasadila Zbrojovce v rozmezí 80 sekund. V 53. minutě založil parádní útok Janotka, Petr předložil Hubníkovi přihrávku jako na podnose, olomoucký kanonýr nezaváhal a pátou letošní brankou se dotáhl na plzeňského Rezka.

Takřka vzápětí skvělou přihrávkou vyzval zase Hořava ke střele Šultése a také on měl mušku přesnou, když ranou k po zemi k vzdálenější tyči nedal Lejsalovi nejmenší šanci.

Brno poté paradoxně na chvíli převzalo iniciativu, ale Hanáci ho k ničemu nepustili a závěr zápasu už opět měli jednoznačně ve své moci. V 83. minutě korunoval svůj výborný výkon Petr svou druhou gólovou přihrávkou, když míč tentokrát posadil na hlavu Melinha zcela samotného na malém vápně a ten už měl úlohu snadnou.

„Věděli jsme, že nesmíme otevřít hru a pouště Sigmu do bleskových kontrů. Proto jsme zahustili střed hřiště a celý poločas nám to vycházelo. Jen dopředu jsme byli málo aktivní. Do druhé půle jsme nevstoupili špatně, ale po chvíli jakoby na hráče padlo, že v Olomouci vyhrát nemohou, přestali úplně hrát, nezvládli dvě situace a to rozhodlo. Nic na tom nezměnilo ani to, že v několika následujících minutách jsme měli navrch,“ mínil lodivod Brna Karel Večeřa.

SK Sigma Olomouc - FC Zbrojovka Brno 3:0 (0:0)
Branky: 54. Hubník, 55. Šultes, 83. Melinho. Rozhodčí: Mikel - Peřina, Szarowski. ŽK: Janotka - Červinek, Kalška. Diváci: 7310.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera (36. Hořava), Škerle, Vepřek - Bajer, Navrátil (78. Melinho), Rossi - Petr, Šultes (85. Vašíček), Hubník. Trenér: Psotka.
Brno: Lejsal - Dřížďal, Červinek, Trousil, Husár - Rýdel (54. Křeček) - Michálek, Dostálek, Polách (86. Střeštík), Kalabiška - Rabušic (46. Došek). Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: