Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Ostrava 1:0Ostrava odevzdala první poločas a prohrála potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Rolko 1 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Baníku se ani v Mladé Boleslavi nezbavili mizérie, která je provází v nové sezóně. Loni bronzový tým Gambrinus ligy ve středočeském městě nerozšířil zoufalou bilanci pěti bodů, když prohrál potřetí v řadě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kerem Bulut z Mladé Boleslavi padá po zákroku ostravského Radima Řezníka.

Článek

Zejména v prvním poločase byl výkon ostravského Baníku naprosto tristní. Útočníci bez pohybu, záložníci se do hry zapojovali jen zpětnými přihrávkami, směrem vpřed byla jejich invence nulová. K tomu fatální chyby obrany.

Naproti tomu Bolelav alespoň chvílemi solidně kombinovala a zejména po standardních situacích byla hodně nebezpečná. Po jednadvaceti minutách se pak dočkala gólového zúročení, když po centru Táborského z pravé strany se Baránek srazil s Neuwirthem a Mendyho hlavička skončila v síti ostravské svatyně - 1:0.

Domácí drželi rychlými výpady Baránka v pozornosti

Zbytek poločasu proměnili domácí v exhibici. Nejprve po Táborského přiťuknutí pálil Procházka těsně vedle, následně po přímém kopu Táborského znovu Mendy hlavou překonal Baránka, ale z brankové čáry míč vykopl Neves. Pět minut před poločasem pak bravurní zákrok tasil brankář Baníku, když tygřím skokem vyškrábl ránu Fabiána k tyči.

Po přestávce Ostrava většinou za cenu nakopnutých míčů několik náznaků šancí měla, ale s výjimkou hlavičky Pilíka mimo byla ke gólu daleko. Zato domácí pořád rychlými výpady drželi Baránka v pozornosti. Ten se blýskl zejména proti Bulutovi, jehož tutovou šanci zmařil včasným pádem pod nohy. V 77. minutě po kombinaci domácího týmu v pokutovém území zase parádně vyrazil ránu Táborského.

V posledních patnácti minutách ostravští solidně kombinovali, jenže zůstávalo jen u akcí ve středu hřiště, k pokutovému území Millera se vůbec nedokázali přiblížit. Naopak po Kuličově průniku zprava podél brankové čáry byl Baník blízko druhé inkasované brance, ale domácí veterán o milimetry hostující svatyni minul.

FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava 1:0 (1:0)
Branka: 21. Rolko. Rozhodčí: Damková - Chytil, Pospíšil. ŽK: Neuwirth, Greguš, Neves. Diváci: 4685.
Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Opiela, Procházka, Táborský (83. Sedláček) - Bulut (72. Kulič), Chramosta (90. Řezníček). Trenér: Stanner.
Ostrava: Baránek - Řezník, Bolf (60. Frydrych), Neuwirth, Neves - Frejlach, Marek, Hušbauer (46. Greguš) - Šmejkal (34. Pilík), Šenkeřík, Zeher. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: