Hlavní obsah

Olomoucký kapitán Radim Kučera má zlomenou lýtkovou kost

OLOMOUC

Olomoučtí fotbalisté přišli minimálně na šest týdnů o kapitána Radima Kučeru, který si v dnešním utkání proti Brnu zlomil lýtkovou kost.

Foto: Petr Eret, ČTK

Milan Jurdík z Příbrami (vpravo) brání Radima Kučeru z Olomouce.

Článek

„Na výhru jsme se tentokrát dost nadřeli a o to je cennější. Radost z ní však kalí vážné zranění našeho kapitána Radima Kučery. Má zlomenou lýtkovou kost a chybět nám tak bude minimálně šest týdnů, to je zlé,“ tvrdil po zápase s Brnem kouč Sigmy Zdeněk Psotka.

Za zraněním klíčového stopera však brutalitu soupeře neviděl a inkriminovaný moment hodnotil naprosto objektivně. „Radim šel běžným způsobem do souboje stejně jako jeho protihráč. Bohužel, střetli se nohama a on to tak těžce odnesl,“ uvedl Psotka.

Na ztrátu Kučery pak zareagoval nečekaně, když místo mladíků Kalase a Dreksy, kteří čekají na šanci, zasunul do stoperské dvojice Brazilce Rossiho a za něj poslal do středu pole již zcela uzdraveného Hořavu, který minule na Baníku odehrál jen závěrečných deset minut. „Rossi to zvládl bez potíží, ale zatím nevím, zda to je řešení i do dalších zápasů. Máme dost dlouhou dobu na to, abychom se rozhodli optimálně,“ dodal Psotka.

Reklama