Hlavní obsah

Zbabělost není cesta k vítězství, káral Koubek hráče Baníku po čtvrté prohře

Zpráskaní psi by proti fotbalistům Baníku Ostrava po nedělní prohře v Mladé Boleslavi byli svěží stvoření. Loni třetí tým nejvyšší soutěže totiž ve středočeském městě prohrál v lize už potřetí v řadě, v součtu s ostudným domácím kolapsem v Evropské lize s běloruským Mogilevem dokonce počtvrté. „Psychika slábne,“ naříkal trenér ostravského Baníku Miroslav Koubek po prohře v Mladé Boleslavi.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Rozčarovaný kouč Baníku Miroslav Koubek (vpravo) s asistentem Borisem Kočím.

Článek

Proč se Baníku už potřetí v řadě nepodařilo v nejvyšší soutěži vyhrát?

Protože jsme po inkasovaném gólu od Rolka ztratili kontrolu nad utkáním. V úvodu jsme měli jednu příležitost, ale Bolfovi chybělo po rohovém kopu možná trošku štěstí. Jenže následně jsme inkasovali vlastně už třetí branku v řadě po standardní situaci. Takhle laciné góly nemůžeme při současném rozpoložení dostávat.

Takže na ně nebyli vaši hráči připravení? Nebo nenaplnili taktické pokyny?

Připravení jsme byli, na vše jsme hráče upozorňovali. Ale Rolko vyřešil situaci ideálně. On se při velké postavě těžko brání.

Obránce Baníku René Bolf se musel sklonit před Fabiánem z Mladé Boleslavi stejně jako celý ostravský tým před výběrem Středočechů.foto: Právo/Jan Handrejch

Nevyčítáte inkasovaný gól Baránkovi, kterého jste poslal mezi tyče poprvé v sezóně na úkor Daňka viněného z podílu na obdržených brankách v předešlých zápasech?

Baránek šel na centr s přesvědčením, že míč chytí. Ale prostě na něj nedosáhl. Já mohu jeho rozhodnutí považovat za špatné, ale určitě mu ho nevyčítám. Navíc nás v dalším průběhu utkání opakovaně podržel.

Mohli jste s ohledem na vývoj prvního poločasu, kdy mohla Mladá Boleslav ještě několikrát skórovat, pomýšlet reálně na zvrat v zápase?

My jsme se po přestávce zlepšili, jenže jsme kazili předfinální fázi. Zato útoky domácích byly pořád nebezpečné. Prostě jsme se neprosadili.

Baník prohrál počtvrté v řadě, potřetí za sebou v lize. Proč se vašemu týmu momentálně nedaří?

Chybí nám důležití hráči jako Lukeš nebo Varadi. Fotbalisté, o nichž jsem si myslel, že je budeme zabudovávat do sestavy postupně, chodí na hřiště v balíku. Změn je prostě hodně. A na herním projevu se vše negativně projevuje.

Jaké je vysvětlení pro odevzdaný výkon vašich hráčů v prvním poločase?

Protože jsme nedokázali sbírat odražené míče. Třeba Šmejkal měl hrát od čáry a více z hloubky. Jeho úkolem bylo více doplňovat útočníky. Ale postrádal dynamiku. I proto jsem ho střídal. Výkony některých hráčů dopředu jsou zbabělé. To je náš hlavní problém.

A kteří hráči konkrétně byli zbabělí v Mladé Boleslavi?

To nebudu komentovat.

Jaká je cesta k nápravě?Přitvrdíte ještě více v tréninku či v proslovech v kabině?

Za současné situace nemohu hráče zadupat. My prostě nesmíme uhýbat ze soubojů, musíme si pro šanci dojít za cenu obětování. Je jasné, že psychika slábne. Ale musíme zmobilizovat síly, zatnout zuby a zlou sérii zlomit.

Může hráče ještě více srazit fakt, že jste v tabulce na čtrnáctém místě pouhý bod od Brna?

To je naše realita. My nemáme parametry, abychom atakovali přední příčky.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice