Hlavní obsah

Sionko: Máme silnější kádr než Plzeň, ale ani Real nevyhraje pokaždé

Radek MalinaSport.czPrávo

Fotbalisté Sparty se v minulém ročníku české nejvyšší soutěže pyšnili tím, že ani jednou neodešli poraženi. Po šesti zápasech právě probíhající sezóny se však museli poklonit svému soupeři již třikrát. Poslední porážka přišla před domácími diváky v utkání šestého kola s Plzní. Sparťané po prohře se Žilinou zatím nenaplňují ani pohárové ambice. "Nálada není dobrá," přiznal jeden z nejzkušenějších hráčů pražského celku Libor Sionko.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zklamaní fotbalisté Sparty Jaromír Blažek (vlevo), Bondoa Adiaba (uprostřed) a Libor Sionko po prohrře s Plzní.

Článek

Po úterním kolapsu se Žilinou v play-off Ligy mistrů jste prohráli doma i ligový duel s Plzní. Kromě výsledků se v letošní sezóně až na světlé výjimky Spartě nedaří ani herně. Proč se tým tak trápí?

Výsledkově jsme prohru se Žilinou rozhodně neodčinili, ale herně nebyl náš výkon špatný. Hlavně v prvním poločase. Hráli jsme dobře po stranách. Ale chyběla nám finální přihrávka. Strašně těžko si vytváříme šance. Ale po dvou prohrách bych nemluvil o krizi.

Nejde ani tak o prohry jako spíš o způsob, jakým jste je utrpěli.

Ve srovnání s utkáním se Žilinou byl tentokrát přístup v pořádku. Naše hra byla rozhodně lepší, tím jsem si jistý. Plzeň není špatný soupeř. Třeba ve srovnání s Baníkem, který jsme doma porazili lehce, je jednoznačně kvalitnější.

Takže je západočeský celek momentálně nad síly Sparty?

To si nemyslím. Tentokrát byl spíš šťastnější. Máme silnější kádr než Plzeň. Ale každý si projde složitým obdobím. Real Madrid taky nevyhraje všechna utkání. My teď prostě procházíme těžkým obdobím.

Mluví se o neshodách mezi hráči, o problémech se životosprávou. Jaká je v současné situaci atmosféra v kabině?

Něco je pravda, něco je hodně úsměvné. Nálada není dobrá, ale zažil jsem i horší stavy.

Zklamaly vás reakce diváků, kteří tým v závěru vypískali a dožadovali se odchodu trenéra Chovance?

Mají svůj názor. Musíme vyhrávat. Pak se jejich přístup určitě změní.

Poznamená ligová prohra Spartu před středeční odvetou předkola Ligy mistrů v Žilině?

Samozřejmě by bylo lepší jet do Žiliny s výhrou. Ale musíme se z posledních dvou zápasů otřepat a zkusit o postup zabojovat. Šance není velká, ale pořád žije.

Reklama

Související témata: