Hlavní obsah

Teplice daly Jarolímovi dárek, ale pak skóre otočily a porazily Slavii 2:1

TEPLICE

Na den přesně po roce se utkali v pondělní dohrávce 6. kola první ligy fotbalisté Slavie Praha na hřišti Teplic. Na remízu to vypadalo i letos, ale Teplickým se přece jen podařilo navázat na výhru s Ústí nad Labem a získali za vítězství 2:1 do tabulky další tři body. Naopak Slavia domácí porážku s Libercem nenapravila a neosladila tak narozeniny svému trenérovi Jarolímovi. K jeho čtyřiapadesátinám mu jako první "pogratulovaly" Teplice. Vlastimil Vidlička ve 22. minutě levou nohou poslal malou domů do protipohybu brankáře Grigara a Slavia vedla 1:0.

Foto: Libor Zavoral

Hocine Ragued (zcela vlevo) a Benjamin Vomáčka ze Slavie a faulovaný Aidin Mahmutovič z Teplic.

Článek

Pražané byli sice půlhodinu kombinačně o něco lepší, nicméně ve 37. minutě se Teplickým povedl rychlý útok po levé straně po ose Rosa-Zoubele. Přesnou zpětnou přihrávku zúročil David Kalivoda výstavní střelou z hranice velkého vápna, která zapadla přesně k levé tyči bezmocného brankáře Jaakkoly a vyrovnal na 1:1. Skóre poločasu už nedokázala změnit ani superšance Jandy. Naběhl si na centr Jaroslava Černého, ale z malého vápna trefil balón ramenem a poslal jej mimo bránu.

Zlom přišel po hodině hry

Druhá půle přinesla mnohem více momentů v šestnáctkách, které ohrožovaly modrožlutá i sešívaná fanouškovská srdce. Například v 59. minutě Marešův centr našel Mahmutovičovu hlavu a domácí útočník z ofsajdové pozice poslal míč do branky. Gól tedy neplatil a navíc záhy odpověděla Slavia nevídaným závarem. Výtečně se ale ukázal brankář Grigar při stoprocentní šanci Vlčka, když chytil jeho dorážku ze dvou metrů. Další dorážku vykopl z čáry Jan Hošek.

Teplický Milan Matula v souboji s Milanem Černým ze Slavie. foto: ČTK/Libor Zavoral

V 64. minutě našel slávista Kisel nabíhajícího Jandu, ten obešel i Grigara, ale patrně podklouzl a branku netrefil. A jak už to bývá, za neproměněné šance přišel krutý trest. V 67. minutě Čelůstka zahrál ve vápně rukou, a nařízenou penaltu Pavel Verbíř bez problémů proměnil. Otočil tak skóre zápasu na 2:1 pro Teplice. Po zbytek zápasu již Slavia na bojovnost Teplických recept nenašla.

Ach, ty šance, vzdychal Jarolím

Trenér Karel Jarolím po zápase uvedl, že jeho tým podal dobrý výkon. "Ale špatně jsme nakládali se šancemi. Soupeři jsme dali šanci vlastní nedůsledností v klíčových momentech na obou stranách, ale jinak jsme podali dobrý výkon," řekl po zápase kouč. Za zlomovou označil pasáž okolo 60. minuty, kdy se rychle střídaly šance na obou stranách. "Ty naše neproměněné rozhodly," dodal.

Slavia po selhání s Libercem padla i s dalším severočeským týmem. „To, co jsme nahráli na začátku sezóny, jsme během dvou kol promrhali,“ posteskl si Jarolím.

Poprvé v lize postavil do branky finského gólmana Jaakkolu. „Martin Vaniak měl drobné zdravotní problémy. A tak zůstal jen na lavičce náhradníků,“ vysvětlil kouč červenobílých.

Úplně opačnou tendenci mají výsledky Teplic. Pomohly jim paradoxně odchody opor Vachouška s Kleinem, jejichž náhradníci září a tým si od té doby připsal dvě výhry. "Jestli je teď mužstvo silnější, to se ukáže až za dlouhou dobu. Vachoušek i Klein jsou velké osobnosti, pořád nám trochu chybí," řekl kouč Jiří Plíšek.

Brzy je podle něj i na hodnocení teplického výsledkového vzestupu, dnešní zápas však chválil. "Viděli jsme výborné utkání, mělo všechno, co by od něj divák očekával. Při gólu jsme měli trochu smůly, pak jsme ale ustáli některé situace se štěstím. Přesto byla naše výhra zasloužená," hodnotil Plíšek.

FK Teplice - SK Slavia Praha 2:1 (1:1)
Branky: 38. Kalivoda, 67. Verbíř z pen. - 22. vlastní Vidlička. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Večeřa. ŽK: Mareš, Vondrášek - Trapp, Vomáčka. Diváci: 7515.
Teplice: Grigar - Vidlička, Matula, Hošek, Rosa - Verbíř (78. Vondrášek), Kalivoda (87. Došek), Ljevakovič, Zoubele (64. Siva) - Mareš, Mahmutovič. Trenér: Plíšek.
Slavia: Jaakkola - Čelůstka, Vomáčka, Trapp, Hubáček - M. Černý, Kisel, Janda (69. L. Jarolím), Ragued, J. Černý - Hora (60. Vlček). Trenér: K. Jarolím.
Šesté kolo fotbalové Gambrinus ligy
Pátek
Hradec Králové – Jablonec 1:0
Branka: 22. Pilař
Sobota
Sparta – Plzeň 0:1
Branka: 60. Jiráček
Slovácko – Ústí n.L. 1:1
Branky: 60. Švancara z pen. - 69. Volek
Liberec – Příbram 0:0
Neděle
Mladá Boleslav – Ostrava 1:0
Branka: 21. Rolko.
Olomouc – Brno 3:0
Branky: 53. Hubník, 54. Šultes, 82. Melinho.
Bohemians 1905 – Č. Budějovice 2:2
Branky: 65. Moravec, 90.+3 Kaufman - 19. a 27. Ondrášek.
Pondělí
Teplice - Slavia 2:1
Branky: 38. Kalivoda, 67. Verbíř z pen. - 22. vlastní Vidlička.

Reklama

Související témata: