Hlavní obsah

Slavia měla Olomouc na lopatě, tři body však nakonec nezískala

PRAHA

Hanáci v předehrávce 7. kola fotbalové Gambrinus ligy neoslnili, ale bod si z Edenu odvezli, udrželi neporazitelnost a druhou příčku tabulky si upevnili. Slavia sice vedla gólem Jaroslava Černého, Olomouc však vyrovnala zásluhou Michala Hubníka. Olomoucký útočník se tak ve svém 150. ligovém zápase osamostatnil šestou trefou v čele tabulky střelců. Slavia se před víkendem posunula na páté místo za Spartu.

Foto: Petr Horník, Právo

Olomoucký Vepřek bojuje se slávisty Korešem a Černým.

Článek
Fotogalerie

Sešívaným vypadl před zápasem ze sestavy stoper Vomáčka, ani na lavičku se neposadil také nakopnutý Lukáš Jarolím. Do středu obrany se tak stáhl tuniský záložník Ragued a ve středové řadě se objevili mladík Koreš či Dembélé z Mali. Pro Afričana, který v létě přišel do Edenu z Paris St. Germain, to byla premiéra v české lize.

Právě cizinec ve žlutých kopačkách se postaral o první zajímavý moment zápasu. V 15. minutě vypálil tvrdě zdálky, našel však jen rukavice gólmana Blahy. Pro domácí to byl signál ke zvýšení útočné aktivity. Korešovu přihrávku Kisel vtipně přepustil Jandovi, jehož šanci Hanáci v poslední chvíli zblokovali. Dembélé pak předvedl parádu, zavěsil se do vzduchu a střihl nůžky á la Ceesay, olomoucký brankář ovšem stačil gólovou střelu vyrazit na roh. Pohotovým zakončením neuspěl ani M. Černý.

Brankář Sigmy Olomouc Martin Blaha zasahuje před slávistou Petrem Trappem. foto: Michal Kamaryt

Ofenzivně laděná Olomouc byla v prvním poločase hodně zakřiknutá, teprve před přestávkou se dostala k několika nebezpečným centrům a Petrův smělý průnik zastavil až Ragued za cenu žluté karty. Sešívaní se ještě dostali ke slušnému obléhání Blahovy svatyně, ale Čelůstka obranný val neprostřelil.

Nástup do druhé půle patřil Olomouci, která do té doby nepotvrzovala pověst nejútočnějšího týmu soutěže. Brzy však přišly krušné chvilky brankáře Blahy. Olomouckého gólmana mohl nejprve nachytat Kisel, který chytrou střelou zdálky jen těsně minul. Blahovi to jako výstraha nestačilo. Bomba domácího kapitána J. Černého byla nečekaná, gólman zaspal a propustil míč do sítě.

Ke třem bodům to však Slavii nestačilo. Její brankář Jaakkola byl především při centrech celý zápas nejistý a podepsal se pod vyrovnání. Po zaváhání Ragueda nesmyslně vyběhl a Hubník prázdnou branku trefil.

Slavia Praha - Sigma Olomouc 1:1 (0:0)
Branka: 57. J. Černý - 79. Hubník. Rozhodčí: Bílek - Teuber, Urban. ŽK: Ragued, J. Černý (oba Slavia). Diváci: 5794.
Slavia: Jaakkola - Čelůstka, Ragued, Trapp, Hubáček - Koreš (77. Belaid), Kisel, Dembélé, J. Černý - Janda (45. Hora), M. Černý (89. Zákostelský). Trenér Karel Jarolím.
Olomouc: Blaha - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Petr (90. Machalický), Bajer, Rossi, Navrátil - Šultes (58. Hořava), Hubník (83. Vašíček). Trenér Zdeněk Psotka.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 93. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice