Hlavní obsah

Kanonýr Hubník děkoval Jaakkolovi, že ho vybídl k udržení neporazitelnosti

PRAHA

Za celou minulou sezónu zaznamenal jen pět ligových gólů, a po sedmi podzimních kolech už jich má na kontě šest. Skvělé období fotbalového útočníka Michala Hubníka nekončí. Ve svém jubilejním 150. ligovém zápase vyrovnal na Slavii na konečných 1:1, takže tím nejen udržel Olomouci neporazitelnost v novém ligovém ročníku, ale také se osamostatnil v čele tabulky střelců.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Michal Hubník se raduje z vyrovnávacího gólu Olomouce.

Článek

Když mu gólman domácích trefu přímo vnutil, nenechal se dlouho pobízet. „Jaakkola mi situaci usnadnil, zbytečně proti mě vyběhl. Pak už jsem neměl jinou možnost, než ho přelobovat. A povedlo se,“ líčil Michal Hubník, jak vytrestal finského brankáře Slavie.

Pošesté v krátké době tak olomoucký útočník po vzoru španělského kanonýra Raúla políbil svůj prsten na oslavu gólu. „Své trefy věnuji hlavně rodině, dcerce a manželce,“ usmíval se Hubník. Jeho bratr Roman je pilířem reprezentační obrany. Že by Michal mířil do národního týmu za ním...? „Tak na to jsem zatím nepomýšlel. Roman je výborný fotbalista, proto je tam, kde je. Nevím, jestli jsem byl dřív přímo palič šancí, teď je prostě proměňuji.“

Olomoucký Hubník v souboji se slávistou Trappemfoto: Právo/Petr Horník

Hubník již teď vyrovnal své střelecké maximum ze sezóny 2004/05 a táhne Olomouc minimálně do pohárů. A kdo ví, třeba budou hrát Hanáci i o titul. „Po sedmi kolech je zatím na prognózy příliš brzy. Jaro bývá mnohem těžší, teprve v jeho průběhu se rozhoduje o pohárech. Takže uvidíme,“ podotkl střelec.

Zatímco Hanáci velebí svého kanonýra, slávisté už zase mají problémy s brankáři. „Jaakkolova chyba byla fatální. V Teplicích působil jistě, takže i když se Martin Vaniak uzdravil a už by mohl chytat, nechtěli jsme nic měnit. Teď se tím budeme muset zabývat,“ kabonil se kouč Karel Jarolím.

Reklama

Související témata: