Hlavní obsah

Já tě miluju, řekl kouč Příbrami Hřídel střelci Wágnerovi

PŘÍBRAM

Příbram čekala na ligový gól osm hodin a dvanáct minut... Střeleckou smůlu prolomil v sobotu s Hradcem Králové střídající Tomáš Wágner. Trochu mu pomohla nedůslednost hostí... „To k fotbalu patří. Ten centr někdo lízl a míč se snesl ke mně. Možná to na první pohled vypadalo jednoduše, byl jsem u brány sám, ale klepaly se mi nervozitou nohy, než jsem míč uklidil k tyči,“ usmíval se mladý příbramský střelec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Příbrami (zleva) Tomáš Wágner, Tomáš Borek, a Stanislav Nohýnek. Ilustrační foto.

Článek

„Doufám, že jsem zlomil to prokletí a strašidelné střelecké trápení. Vždyť šance si připravit umíme. Dokázali jsme to proti Spartě, v Liberci a teď i proti Hradci. Měli jsme smůlu, kolikrát míč trefil nejen bránícího, ale i vlastního hráče. O to jsem šťastnější, že to tam spadlo,“ dodal spokojeně.

Huňa je optimista

„Klukům jsem věřil, i když nemohli dát gól. Hráli jsme dobře a bylo jen otázkou času, kdy to spadne do brány. Snad bych nezlobil, i kdybychom s Hradcem remizovali, protože to je tým se silnou ofenzivou a my jsme si nemohli dovolit otevřít obranu. Když se Wagner trefil, měl jsem obrovskou radost... Dokonce jsem mu po zápase řekl, že ho miluju,“ smál se trenér Příbrami Martin Hřídel.

„Pro zlepšení koncovky jsme dělali, co se dalo. V týdnu přišel útočník Stanley Ibe ze Střížkova. Na hřišti byl znát, stejně jako střídající Michal Macek,“ řekl kouč. „Dál budeme makat na zlepšení koncovky. V reprezentační pauze na to bude víc času,“ slíbil.

Vyhlášeným kanonýrem Příbrami je Daniel Huňa. I on měl proti Hradci šanci... „Už jsem z toho byl trochu zoufalý. Zase jsem ji neproměnil... Naštěstí to vyšlo Tomáši Wágnerovi. Věřím, že jsme tím střelecké prokletí prolomili. Hráli jsme doma, kde do té chvíle naši fanoušci neviděli gól. Není podstatné, kdo gól dá, hlavně, že máme tři body. Doufám, že už se mi také začne střelecky dařit. Do reprezentační pauzy tak jdeme s devíti body a můžeme být klidnější. Teď nás čekají důležité zápasy s Bohemkou v Edenu a pak se Slováckem. Hrajeme dobře, šance máme, takže je musíme proměňovat i v dalších zápasech,“ zdůraznil příbramský kapitán.

Naštvaný Kotal

Hodně naštvaný byl po utkání trenér Hradce Václav Kotal. „Nedivte se. Na hřišti se objevilo všech šest našich útočníků, ale nebylo to nic platné. Nedokázali jsme si vytvořit jedinou šanci, vůbec se dostat do šestnáctky. To pak gól dáte těžko,“ zlobil se Kotal.

„Měli jsme v Příbrami určitě na bod. Gól jsme si dali skoro sami. Wozniak lízl centr, který letěl do šestnáctky. Za ním byl ještě Chleboun a přesto míč propadl k domácímu hráči... Je to škoda. Bohužel dneska nás Příbram v ofenzívě k ničemu nepustila, ale to nás neomlouvá. Měli jsme se prosadit,“ litoval Martin Kasálek, který vypustil na příbramskou branku jednu jedovatou střelu, ale neuspěl.

„Teď bude reprezentační pauza, dáme se dohromady. Nic tak hrozného se nestalo, protože začátek ligy se nám docela povedl. Doma přivítáme Slavii, a tu budeme chtít porazit,“ slíbil fanouškům Hradce.

Reklama

Související témata: