Hlavní obsah

Ostrava - Teplice 0:1Baník proti Teplicím střelecky selhal a počtvrté za sebou prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Mareš 0 : 1

OSTRAVA

Fotbalisté Teplic vyhráli v sedmém ligovém kole v Ostravě 1:0 a sérii bez porážky protáhli na pět zápasů. Výhru na Bazalech zařídil hned v nástupu do druhé půle svým gólem Jakub Mareš. Severočeši byli v závěru pod velkým tlakem soupeře, ale podržel je gólman Grigar, kterému po ráně Frejlacha pomohly i obě tyče. Baník už počtvrté v řadě nebodoval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zklamaný obránce Baníku Ostrava Aleš Neuwirth

Článek

Ostravským se stále nedaří otočit kormidlo do lepších vod. Trenér Miroslav Koubek dal poprvé v základu šanci útočníku Fantišovi i mladému stoperovi Frydrychovi, ale Baník nejnižší návštěvu v sezoně v úvodu opět sužoval kostrbatou ofenzivou.

Bez dirigenta Lukeše to Baníku jde momentálně asi nejvíc ze standardních situací, ale ty si soupeř ohlídal. Minuty kolem úvodní čtvrthodiny naopak patřily Teplicím, které domácí defenzivu dvakrát dostaly do úzkých.

Rosa nejprve přesným centrem od levé lajny vybídl ke skórování Vondráška, který se odpoutal od Nevese, ale Baránek jeho hlavičku vytlačil. Středem ostravské defenzivy se vzápětí protáhl Kalivoda, ke štěstí domácích však levačkou trefil gólmana.

Vypadalo to, že Ostrava po dvou teplických hrozbách spadne do útlumu, ale nestalo se. Baník srovnal hru a v závěru půle byl i mírně aktivnější. Mezihra, to je ovšem kardinální problém. Grigara domácí vylekali jen několika dlouhými auty, až v závěru se jim podařilo prokombinovat až do vápna, jenže slibnou akci pokazil nedůraznou střelou Hušbauer.

Mareš otevřel skóre v úvodní minutě druhé půle

Zato úvod druhé půle Ostrava zaspala. Hosté se už po 40 sekundách dostali do protiútoku, Vondrášek odcentroval naslepo před branku a kolektivního zaváhání obrany Baníku využil Mareš, který z deseti metrů poslal míč do odkryté branky.

Potom se Slezané nadechli k trvalému tlaku. Varadi nejprve Grigara protáhl technickým pokusem z 20 metrů, pak teplický gólman vytáhl tři bravurní zákroky proti vyloženým šancím.

Od 70. minuty nápor Baníku gradoval: Grigar vyškrábl Frydrychovu střelu k tyči, v 78. minutě šla Frejlachova bomba z dálky dokonce od pravé do levé tyče a ven, kde Šenkeříkovu dorážku vyrazil Grigar. V síti neskončila ani Nevesova hlavička, již v 79. minutě znovu zázračně lapil teplický brankář.

Baník dnes střelecké prokletí nepřemohl. Když i po dalším závaru odvrátila teplická obrana Šenkeříkovu dorážku z brankové čáry, stěhovaly se všechny body na sever Čech.

7. kolo první fotbalové ligy:
FC Baník Ostrava - FK Teplice 0:1 (0:0)
Branka: 46. Mareš. Rozhodčí: Královec - Moudrý, Dobrovolný. ŽK: Frydrych, Neves, Hušbauer - Mareš, Ljevakovič, Rosa, Grigar. Diváci: 3654.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Frydrych, Neves - Frejlach, Marek, Hušbauer - Fantiš (65. Šenkeřík), Varadi, Pilík. Trenér: Koubek.
Teplice: Grigar - Vidlička, Matula, Hošek, Rosa - Ljevakovič, Kalivoda (76. Zoubele), Siva (85. Smejkal) - Vondrášek (67. Verbíř), Mahmutovič, Mareš. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: