Hlavní obsah

Lídr z Plzně koncertoval a vyhrál v Českých Budějovicích o tři góly

Viktoriáni nejsou k zastavení! Vedoucí tým fotbalové Gambrinus ligy Plzeň se v 7. kole představil na hřišti Českých Budějovic a vyhrál tam vysoko 3:0, takže vede tabulku již o čtyři body před Olomoucí. Na třetí místo se posunula Mladá Boleslav po výhře 3:1 nad Libercem. Jablonec porazil Slovácko 3:0 a je čtvrtý. Ústí nad Labem má první domácí vítězství, zdolalo v teplickém azylu Bohemians 1:0.

Foto: David Veis, ČTK

Pavel Mezlík (dole) a Roman Lengyel (vpravo) z Českých Budějovic a Daniel Kolář z Plzně.

Článek

České Budějovice zatím díky pěti remízám držely neporazitelnost, na lídra tabulky však na svém trávníku nestačily. Návrat domů tak zkušenému Romanu Lengyelovi pořádně zhořkl. Jihočeši sice odehráli bezbrankový poločas, po přestávce však zápas jasně ovládla Plzeň. Dvakrát se trefil Kolář a jednou Rezek, který se tak zase se šesti góly dotáhl na olomouckého Hubníka v čele tabulky střelců.

Třetí příčka patří Mladé Boleslavi. Středočeši dokázali využít výhody, že od 23. minuty hráli proti Liberci přesilovku, vyloučen byl Kelič. Díky Chramostovi pak šli brzy do vedení. Liberecký mazák Štajner sice hned po přestávce vyrovnal, domácí však šli za vítěztvím a po trefách Procházky a Kuliče se ho dočkali.

Slovácko neuspělo ani v Jablonci

Jablonec a Slovácko dělil před vzájemným zápasem v tabulce jediný bod a oba celky spojují v letošní sezóně hlavně úspěchy na domácím hřišti. To se znovu potvrdilo, Severočeši vyhráli hladce 3:0. Slovácko tak už třináct ligových zápasů na soupeřově hřišti nevyhrálo. Za vítěze skórovali Jablonský, Haurdič a Eliáš. Jablonec se díky jejim trefám a lepšímu skóre posunul na čtvrtou příčku tabulky před Teplice.

Ústí nad Labem hostilo ve svém teplickém azylu Bohemians 1905 a Severočeši si přáli, aby v "domácím" prostředí konečně zabrali. Ve třech předchozích zápasech na Stínadlech získali jediný bod za bezbrankovou remízu s Libercem a marně čekali na první vstřelený gól. Tentokrát se ho dočkali a Volkova trefa měla cenu tří bodů. Velmi cenných, protože Ústí se v neúplné tabulce vyhouplo najednou až na 11. příčku. Naopak klokani jsou již třetí od konce, za nimi dřepí na sestupových příčkách už jen Ostrava a Brno...

Program sedmého kola uzavře pondělní duel Brna se Spartou. Pražané ztrácejí po neděli na vedoucí Plzeň již deset bodů, Brno je poslední.

Gambrinus liga, 7. kolo:
Neděle
15:00Ústí nad Labem - Bohemians 1:0on-line
Branka: 54. Volek
15:00Jablonec - Slovácko 3:0on-line
Branky: 10. Jablonský, 62. Haurdič, 69. Eliáš
17:00Mladá Boleslav - Liberec 3:1on-line
Branky: 28. Chramosta, 51. Procházka, 79. Kulič - 47. Štajner
17:00České Budějovice - Plzeň 0:3on-line
Branky: 51. a 72. Kolář, 58. Rezek
Pondělí
18:00Brno - Spartaon-line
Odehrané zápasy:
Slavia - Olomouc 1:1
Příbram - Hradec Králové 1:0
Ostrava - Teplice 0:1

Reklama

Související témata: