Hlavní obsah

Ústí - Bohemians 1905 1:0Ústí zdolalo Bohemians a vyhrabalo se ze dna tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Volek 1 : 0

TEPLICE

Fotbalisté Ústí nad Labem si připsali první výhru v teplickém exilu. V utkání 7. ligového kola zdolali Bohemians 1905 1:0 a velebit mohli hlavně střelce vítězného gólu Zdeňka Volka, který rozhodl urputný zápas parádní střelou z pětadvaceti metrů. Bohemians sice měli v zádech početný kotel fanoušků, na zvrat se už ale nezmohli, a tak se v tabulce propadli s šesti body až za Ústí na 14. místo; Ústečané mají o dva body víc.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Radost fotbalistů Ústí nad Labem. Archivní foto.

Článek

Bohemians měli v Teplicích možná víc fanoušků než domácí a jejich hlučné chorály dodávaly zápasu solidní atmosféru, předváděná hra za ní ovšem daleko zaostávala. Už v první minutě sice zprava odcentroval Doležal a na zadní tyči z voleje přestřelil Volek, hned poté ovšem zábava skončila. Ústečané se sice snažili, ale jejich ofenziva se topila v kostrbatých řešeních, a velmi podobně se vedlo i "klokanům".

Náznaky gólových příležitostí přišly za celý první poločas už jenom dvě. Na té první měla hlavní podíl nová posila Ústí, šestatřicetiletý levý bek Tomáš Janů, který přišel v pátek na půlroční hostování z Liberce. Ve 33. minutě našel na levém rohu malého vápna přesným centrem Jindráčka, ten ale bližší tyč těsně minul. Deset minut nato se blýsklo na druhé straně; Doležal ztratil čitelnou kličkou míč, Hartig si narazil s Moravcem a před prázdnou brankou mu chyběly k míči centimetry.

Bouřka před Sňozíkem

O poločase se ovšem věci změnily. Pohodové slunečné počasí vystřídal ostrý vítr a prudký déšť a stejně tak se změnil i fotbal. Hlavně Ústečané totiž přidali na důrazu a aktivitě a před brankářem Sňozíkem začala bouřka.

Ve 49. minutě prostrčil Doležal na Krauta, který trefil jen boční síť, vzápětí po závaru dvakrát neuspěli Džuban s dorážejícím Janů. V 54. minutě už byli ale hosté bezmocní. Středem hřiště prošel Volek, který se dobrých deset metrů před vápnem opřel do míče a za pár sekund se mohl radovat z parádního gólu, míč totiž trefil přesně levý horní roh Sňozíkovy branky.

Ústečané mohli soupeře rychle dorazit, to by ovšem nesměl za další tři minuty Kraut minout ze čtyř kroků prázdnou branku. Další nebezpečné střely už stihli na poslední chvíli zblokovat hostující obránci, ale žádný hon za vyrovnáním se nekonal. Pražané totiž až do konce tahali v poli za kratší konec a nakonec byli rádi, že ještě jednou neinkasovali. Nejblíže gólu byl v 78. minutě znovu Volek, který po rychlé kombinaci měl ve vápně hodně místa na zakončení, ale Sňozík mu střelu vyrazil.

7. kolo první fotbalové ligy:
FK Ústí nad Labem - Bohemians 1905 1:0 (0:0)
Branka: 54. Volek. Rozhodčí: K. Hrubeš - Zlámal, Jiřík. ŽK: Benčík, Novák - Nikl, Hartig. Diváci: 2558.
Ústí n.L.: Novák - Polák, Džuban, Valenta, Janů - Doležal (72. Franc), Martykán, Zachariáš, Volek (79. Benčík) - Kraut (81. Krbeček), Jindráček. Trenér: Habanec.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Moravec, Štohanzl, Kaufman (82. Cissé), Trubila (53. Držík) - Hartig, Nešpor (75. Škoda). Trenér: Hoftych.

Reklama