Hlavní obsah

Osm bodů? Na nováčka je to super, říká Volek

TEPLICE

Rozhodující gól zápasu vstřelil ústecký záložník Zdeněk Volek, který se trefil v lize už podruhé po sobě. A jeho branky vynesly Ústí čtyři body - jeden před týdnem v Uherském Hradišti a tři proti Bohemians 1905.

Foto: Josef Pešout, Právo

Ústecký záložník Zdeněk Volek

Článek

„Obránci mi ponechali dost prostoru. Měl jsem čas přehodit si míč na pravou stranu a pokusil jsem se vystřelit. Jsem rád, že míč zapadl pod břevno. Byl to jeden z mých nejhezčích gólů. Velkou šanci měl ještě Dominik Kraut. Mohli jsme vyhrát i výraznějším rozdílem,“ povídal Volek ke svému zásahu do sítě Bohemians 1905.

„Mým úkolem je připravovat šance a taky zakončovat. To má záložník v popisu práce,“ prohodil ústecký fotbalista, který je spokojen s osmibodovým ziskem po sedmi kolech. „Na nováčka je to super. Škoda, že jsme ještě nevyhráli na hřišti Slovácka,“ zamyslel se Volek.

Je jedním z hráčů Ústí, kteří vybojovali postup z druhé ligy a může obě soutěže srovnávat. „První ligu jsem hrál už půl roku v Blšanech, takže to pro mě není novinka. Nejvyšší soutěž je pochopitelně rychlejší a hráči v ní kvalitnější. Naším jediným cílem je záchrana Ústí v lize,“ připomněl záložník.

Reklama