Hlavní obsah

Budějovice - Plzeň 0:3Plzeňští si pohráli s budějovickou obranou a zvítězili o tři branky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Kolář 0 : 1
57. Rezek 0 : 2
72. Kolář 0 : 3

Přestože Dynamo nastoupilo proti lídrovi soutěže s vyztuženou defenzívou o navrátilce Lengyela, na Plzeň to nestačilo. Rozhodla o vítězství po přestávce třemi góly z rychlých brejků.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský Daniel Kolář (v červeném) operuje s míčem před olomouckým gólmanem Tomášem Lovásikem a obráncem Pavlem Dreksou. Ilustrační foto.

Článek

Jako první v utkání skóroval v 51. minutě Kolář, který zužitkoval ideální centr Rajtorala z pravé strany. Už za šest minut přidal pojistku po rychlém brejku Rezek. Teprve pak poslal domácí trenér Šilhavý do hry ofenzivní hráče Pecku a Sedláčka. To na hře domácích ale nic nezměnilo a z dalšího protiútoku přidal svůj druhý gól po klidném centru Petržely Kolář.

„Rozhodně to pro nás nebyly jednoduché body. Budějovice do tohoto zápasu neprohrály, takže z tohohle pohledu to bylo dost těžké utkání. Myslím si, že nám hodně pomohl gól na začátku druhé půle a Budějovice musely otevřít hru, což byla voda na náš mlýn. Potrestali jsme každou jejich chybu,“ hodnotil zápas plzeňský záložník Daniel Kolář. Jeho slova potvrdil i trenér Pavel Vrba, který ocenil výkon svého týmu především ve druhém poločase.

„Po přestávce jsme hru zjednodušili a zrychlili, což podle mě bylo rozhodující. Všechny tři branky jsme dali z brejků,“ upozornil Vrba.

Naopak Budějovičtí okusili letos poprvé, jak chutná porážka. A to i přesto, že se podle trenéra Jaroslava Šilhavého na Plzeň pečlivě připravovali. Do zápasu šli pouze s jedním útočníkem na hrotu. „V prvním poločase bylo vidět, že jsme nic neponechali náhodě a hrozili jsme hlavně ze standardních situací. Po přestávce už to bylo školení lídra tabulky. Dostali jsme lekci v jednoduchosti, rychlosti i efektivity,“ musel připustit Šilhavý.

Ten poprvé postavil i defenzivního hráče Romana Lengyela, který se do Dynama vrátil po jedenácti letech z ruské ligy. „Dostal jsem příležitost na postu defenzivního záložníka a chvílemi jsem toho měl plné zuby. Plzeňští nás přehrávali hlavně v útoku při rychlých brejcích, které jsme nestíhali chytat,“ uznal Lengyel. Podobně musel ocenit hru soupeře i českobudějovický obránce Michael Žižka. „Dokáží brejkovat v pěti šesti lidech. Dopředu dokáží vyrazit Rada, Rezek, Petržela, Kolář i Limberský a je velmi těžké tyhle rychlé hráče uhlídat,“ upozornil Žižka.

7. kolo první fotbalové ligy:
SK Dynamo České Budějovice - FC Viktoria Plzeň 0:3 (0:0)
Branky: 50. a 72. Kolář, 57. Rezek. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Lakomý. ŽK: Černák, Kučera, Lengyel, Ondrášek - Pavlík, Bystroň. ČK: 78. Ondrášek (Budějovice). Diváci: 4082.
České Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Lencevič, Žižka - Mezlík (66. Sedláček), Černák (66. Pecka), Otepka, Lengyel, Hudson (90. Rakovan) - Ondrášek. Trenér: Šilhavý.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela (89. Střihavka), Kolář (83. Bakoš), Rada, Horváth, Jiráček (80. Ďuriš) - Rezek. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: