Hlavní obsah

Ústecký Habanec: Tři body jsme vydřeli srdíčkem

Nulu na kontě vstřelených gólů v „domácím“ prostředí v teplickém azylu vymazali fotbalisté Ústí nad Labem. A hned jim to stačilo na druhé vítězství v soutěži, díky němuž se posunuli ze spodku tabulky o pár příček výše. Není proto divu, že ústecký trenér Svatopluk Habanec mohl být po zápase s Bohemians 1905 (1:0) spokojen.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Svatopluk Habanec a kapitán mužstva Lukáš Dvořák (v pozadí) vystoupili ve středu v Teplicích na tiskovce nováčka první fotbalové ligy FK Ústí nad Labem.

Článek

V souboji dvou celků patřících mezi „papírové“ adepty boje o záchranu, jste získali tři body. Jak jste utkání viděl?

O přestávce padla kritika na hráče, protože zápas z naší strany neměl tempo. Hlavně chyběla přesnost. Ve druhé půli jsme zhruba od šedesáté minuty zlepšili hru a vytvářeli si šance. Jednu z nich jsme proměnili. Nakonec jsme vítězství vydřeli srdíčkem.

Parádní gól vsítil Zdeněk Volek. Co na jeho adresu?

Byla to velice povedená střela. Kupodivu stejně jako na Slovácku jsem ho chtěl předtím střídat. Zdálo se mi, že občas chybuje. Ale na hřišti zůstal a rozhodl.

Na podzim jste poprvé vyhráli „doma“. Je to hodně potěšitelné?

Určitě. Až do neděle jsme v Teplicích získali jediný bod a už bylo na čase, abychom se v domácím prostředí výrazněji prosadili.

Jak do týmu zapadl Tomáš Janů, nová posila na hostování z Liberce?

Je to velká ikona libereckého fotbalu. Obdobná osobnost jako Pavel Verbíř v Teplicích. Janů jsem nemusel vůbec zkoušet. Šel rovnou do zápasu a s jeho výkonem jsem spokojen. Pomůže nám nejen na hřišti, ale i v kabině.

Proč jste ho angažovali?

Od začátku přípravy jsme hledali levého obránce. A Janů má pořád prvoligovou úroveň. Loni odehrál za Liberec dvaadvacet zápasů. Letos měl ale ve Slovanu mizivou šanci, tak jsme se rozhodli pro jeho hostování. A povedlo se to.

Jak vnímáte dosavadní bodový zisk v lize?

Uhráli jsme toho dost, ale kdybychom měli o dva body víc, bylo by to ještě příznivější. Možná bych chtěl až moc. Ale musíme se snažit pořád bodovat a zvyšovat psychiku.

Kde jste měli k oněm dalším dvěma bodům nejblíže?

Na Slovácku, kde jsme zápas zbytečně prohospodařili. A remíza byla ztrátou.

Co vás nyní čeká?

Ve středu hrajeme pohár v Praze proti Přední Kopanině. A pak se začneme připravovat na ligový zápas na hřišti jasného lídra Plzně.

Reklama