Hlavní obsah

Brno - Sparta 0:5Sparta odzbrojila Brno pěti góly, debakl načal už po 31 sekundách Kadlec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kadlec 0 : 1
35. Pamić 0 : 2
36. Vacek 0 : 3
71. Kucka 0 : 4
76. Sionko 0 : 5

BRNO/PRAHA

Nejvyraznější vítězství dosavadního průběhu fotbalového podzimu se urodilo při pondělní dohrávce 7. kola Gambrinus ligy, v níž brněnská Zbrojovka přivítala pražskou Spartu. Mistrovský celek zvládl duel na půdě nejhoršího týmu nejvyšší soutěže bez jakéhokoliv zaváhání a odváží si výhru 5:0. Pražané díky tříbodovému přídělu poskočili na čtvrtou příčku tabulky, Brno zůstává beznadějně poslední.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnský brankář Martin Lejsal inkasuje první gól v dohrávce 7. ligového kola proti Spartě.

Článek

Jak se bude utkání vyvíjet, naznačila hned první minuta zápasu. K míči se na hranici brněnské šestnáctky dostal mladíček Kadlec a výstavní trefou otevřel už po jednatřiceti sekundách skóre. "Pro další vývoj zápasu byl tenhle moment klíčový," poznamenal trenér Sparty Jozef Chovanec, jehož soubor se alespoň částečně oklepal z nezdaru ve 4. předkole Ligy mistrů, v němž nestačil na slovenskou Žilinu.

Brňané se po inkasovaném gólu snažili odpovědět ofenzivní hrou, Sparta se ale mohla stoprocentně spolehnout na Blažka, který se blýskl několika parádními zákroky. "Musím uznat, že jsem si docela zachytal," líčil po zápase spokojený sparťanský veterán, na němž si vylámali zuby Michálek i Tomáš Došek.

Po půlhodině hry navíc přidali další branku hostujícího celku Pamič, který přesnou ranou z dvaceti metrů poslal míč o břevno do sítě. A hned minutu na to byl na konci pohledné kombinační akce po ose Matějovský - Sionko Vacek.

Před koncem prvního poločasu Blažek uhájil čisté konto při dalším pokusu Michálka a chladnokrevně si počínal i při pokusu Kalabišky. Od začátku druhé půle bylo jasné, že Sparta bude pro Brno velkým soustem. Domácí gólman Lejsal se měl v brance co ohánět a Kuckovy střely i hlavička Vacka cestu do sítě nenašly. Debakl dokonali v 71., resp. 76. minutě Kucka se Sionkem.

"Dokázali jsme si vypracovat několik slibných šancí, Blažek ale Spartu podržel. Bohužel jsme zaspali úvod zápasu, což bylo rozhodující," mrzelo brněnského kouče Karla Večeřu.

Gambrinus liga - dohrávka 7. kola
Brno - Sparta 0:5 (0:3)on-line
Branky: 1. Kadlec, 35. Pamič, 36. Vacek, 71. Kucka, 76. Sionko. Rozhodčí: Damková - Chytil, Vysloužil. Bez karet. Diváci: 5284.
Brno: Lejsal - Dřížďal, Hudec, Jílek, Husár (63. Rabušic) - Michálek, Dostálek, Polách (67. Rýdel), Střeštík (73. Okleštěk) - T. Došek, Kalabiška. Trenér: Večeřa.
Sparta: Blažek - Kladrubský, Brabec, Řepka, Pamič - Vacek (83. Vachoušek), Matějovský, Kucka (79. Hejda), Sionko - Wilfried (72. Kweuke), Kadlec. Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: