Hlavní obsah

Kompletní Sparta zničila Brno už do přestávky. Drtivou výhru ale jako omluvu nebere

BRNO

Fotbalisté Sparty si po vyřazení z Ligy mistrů spravili náladu jednoznačným vítězstvím v pondělní ligové dohrávce v Brně. Pražané, kteří po delší době mohli nastoupit v nejsilnější sestavě, potupili domácí tým třemi góly už v průběhu první půle a druhý poločas proměnili ve svou exhibici. "Chtěli jsme za každou cenu uspět. A povedlo se," liboval si gólman Pražanů Jaromír Blažek.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Fotbalisté Sparty oslavují druhý gól v síti Brna. Nakonec jich na jihu Moravy nastříleli pět.

Článek

„Vyhrát 5:0 venku je naprostá paráda. Po dvou porážkách se Žilinou a v lize s Plzní jsme už chtěli za každou cenu uspět. Povedlo se ,“ liboval si brankář Pražanů Jaromír Blažek, podle něhož předchozí nezdary nijak nenarušily bojovou morálku mužstva.

„Tentokrát jsme byli vysoce efektivní v koncovce. Bylo znát, že jsme konečně kompletní. Škoda, že jsme takhle neproměňovali šance už proti Žilině,“ zalitoval. Blažek připustil, že si zejména v první půli navzdory jasnému výsledku docela zachytal. „Když už jsme ale výrazně vedli, mohl jsem si některé zákroky i trochu užít,“ usmíval se.

Trenér Sparty Jozef Chovanec ovšem nepovažoval ani tak výraznou výhru za omluvu fanouškům po předchozích nepovedených duelech. „Omluvíme se, až podobný výkon zopakujeme víckrát. Tak výrazného vítězství v Brně si ale velice vážím. Pevně věřím, že tímto zápasem začneme novou a lepší etapu. Snad se nám už konečně podaří stabilizovat sestavu. Uzdravení Vacek s Kadlecem nám moc pomohli,“ tvrdil Chovanec.

Pro Brno přichází vítaná pauza

Jeho protějšku, kouči Zbrojovky Karlu Večeřovi, příliš do řeči nebylo. Brňané dál zůstávají pevně přišpendleni na chvostu tabulky. „Jsme naprostí tragédi. Ještě skoro ani nevyběhneme na hřiště a už prohráváme. Nerozumím tomu, proč jsme tak nekoncentrovaní. Veškeré odhodlání jsme nechali v kabině. Postupně jsme si sice vynutili převahu, avšak poté jsme si nechali stejně jako před týdnem v Olomouci dát dva slepené góly. Musíme si sednout a poradit se, co dál,“ hlesl Večeřa, jenž působil hodně rezignovaně.

„Spartě padlo tentokrát do branky úplně všechno,“ posteskl si i gólman Zbrojovky Martin Lejsal. „Při gólech jsem si na některé balóny sáhl, avšak střely byly tak přesné, že je šlo jen těžko chytit,“ říkal smutně. Stoper Brna Martin Hudec vítá nadcházející reprezentační přestávku. „Musíme se z krize dostat sami, nikdo jiný nám nepomůže. Nezbývá než dál tvrdě pracovat,“ plánoval.

Reklama

Související témata: