Hlavní obsah

Kapitán Plzně Horváth: Kdyby někdo řekl, že povedeme, pošlu ho do Kosmonos

Když se po sedmi kolech fotbalového podzimu podívá na tabulku, objeví se mu na tváři šibalský úsměv. Kapitán Plzně Pavel Horváth neskrývá s dosavadním průběhem sezóny spokojenost, současně ale zůstává nohama pevně na zemi. "V šatně jedou furt stejné písničky, možná je víc srandiček," říká západočeský špílmachr v rozhovoru pro Právo.

Foto: Jakub Macháček, ČTK

Fotbalisté Plzně se vezou na vlně euforie. V čele oslavného vláčku kapitán Pavel Horváth.

Článek

Jak se vám zamlouvá pohled na tabulku?

No, samozřejmě se na to kouká hezky. Kdyby mi někdo řekl před začátkem ligy, že po sedmi kolech povedeme s devatenácti body, tak ho asi doporučím do Kosmonos... Ale říkám si: zaplaťpánbůh, daří se nám. Jen aby to tak pokračovalo dál.

Co se změnilo proti minulým sezónám?

Hrajeme pořád stejně. Zlepšili jsme obranu, nedostáváme tak blbé góly. A hlavně jsme schopni proměňovat naše šance.

Jak velkou zásluhu má na vzestupu trenér Vrba?

Má na tom podíl jako každý z nás. Hrajeme hodně ofenzivně a vychází nám to. Trenér dobře ví, jaké hráče má v mužstvu, a myslím, že nám ten styl sedí. Velká výhoda je i to, že jsme zůstali pohromadě. Perfektně se známe, víme, co jeden od druhého můžeme čekat. Je nás nějakých patnáct šestnáct a je v podstatě jedno, kdo nastoupí.

Panuje v týmu uvolněnější nálada?

Samozřejmě se nám dýchá líp, než kdybychom byli třetí od konce. Ale jinak se bavíme furt stejně. Na tréninku pořád hrajeme o čokolády a coly, což zavedl trenér Vrba. V šatně jedou furt stejné písničky, možná je víc srandiček.

Jak se cítíte vy osobně? Je vám pětatřicet, ale lepší střední záložník v lize není...

Já bych to zas nepřeceňoval. Noviny zas tolik nečtu. Za dobu, co hraju fotbal, jsem vyléčený. Jednou je člověk nahoře, podruhé dole. Všechno beru s pokorou. Cítím se samozřejmě dobře, vím, že fotbal pořád hrát umím. Ale hlavně mám radost, že nám to šlape jako mančaftu. Fakt se nemusíme bát nikoho.

Věříte, že by Plzeň mohla bojovat o titul?

To je strašně daleko. Není potřeba koukat dopředu. Já osobně se dívám na nejbližší dva zápasy: pohár v Mostě a ligu s Ústím. Možná každý občas v koutku duše pomyslí, jaké by to bylo hrát o titul, ale je to šíleně předčasné. Věřím, že jsme natolik zkušení, že nás vedení nerozhodí a udržíme ho co nejdéle.

Co říkáte na střelecké probuzení vašeho kamaráda Jana Rezka?

Furt si z něj dělám srandu, že góly, co dává, jsou takový šmudly... Až teď v Budějovicích dal brankáři housle, tak jsem ho pochválil... Začal si věřit, padá mu to tam a hrozně mu to přeju.

Reklama

Související témata: