Hlavní obsah

Vacek se vrátil do základu Sparty a hned skóroval

čfoPrávo

Po zranění se vrátil do základní sestavy fotbalistů Sparty a třetím gólem po vydařené kombinační akci přispěl v Brně k jejímu hladkému vítězství. „Tyhle tři body jsme strašně potřebovali,“ lebedil si po vysoké výhře 5:0 uzdravený záložník Pražanů Kamil Vacek.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Fotbalisté Sparty si při dohrávce 7. kola v Brně užili hned pětkrát gólovou radost. Na snímku oslavují (zleva) Jiří Kladrubský, Manuel Pamič a Kamil Vacek.

Článek

Přitom před utkáním absolvoval s mužstvem jen tři tréninky. „Cítil jsem se ale na hřišti dobře. Moc mě těší, že se mi povedlo skórovat, avšak ještě větší radost mám ze skvělého výsledku. Myslím, že jsme předvedli velice solidní výkon, dařily se nám kombinace. Počínali jsme si dostatečně agresivně, neuhnuli jsme z jediného souboje,“ pochvaloval si.

Navzdory pětigólovému vítězství ocenil i výkon soupeře. „Bylo vidět, že Zbrojovka chce hrát otevřený fotbal a ne žádného zanďoura. Donutil ji k tomu i náš brzký vedoucí gól, který nám nesmírně pomohl. Také Brňané si ovšem vytvořili vyložené střelecké příležitosti. Klobouk dolů před nimi, jak se i za krajně nepříznivého stavu dál rvali. Čisté konto jsme udrželi jen díky vynikajícímu brankáři Blažkovi. Několikrát nás podržel. Nejvíc v závěru poločasu, kdy vychytal Kalabišku. Jinak mohl zápas skončit třeba 3:5. Z nedůsledností v obraně se musíme poučit,“ přemítal Vacek.

Byl přesvědčený, že se utkání muselo divákům líbit. „Vždyť padlo hodně gólů a hra obou týmů měla kvalitu. Samozřejmě to ale asi neplatí o brněnských fandech,“ usmál se.

Vacek doufá, že sparťané dají zapomenout v dalším průběhu podzimu na nepříliš povedený vstup do sezóny. „Věřím, že teď už budeme bodovat zcela pravidelně. Triumf z Brna musíme potvrdit po reprezentační přestávce doma s Jabloncem,“ předsevzal si.

Reklama

Související témata: