Hlavní obsah

Bílek: Prvním cílem je poprvé vyhrát

Josef Pešout, Právo

Nový trenér fotbalistů Blšan Michal Bílek se domnívá, že mužstvo není tak špatné, aby se nemohlo v lize zachránit. A to i přesto, že herní pohodu v Blšanech kazí marodka hráčů a také fakt, že nemůže hrát zápasy na svém vlastním stadionu. O nových cílech Blšan mluví Bílek v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO

Michal Bílek

Článek

K poslednímu celku aktuální prvoligové tabulky jste nastoupil počátkem minulého týdne. Jaké jsou vaše první poznatky z nového působiště?Jsem rád, že díky reprezentační přestávce jsme měli o týden delší čas na tvrdou přípravu a vzájemné poznávání s hráči. V přátelských zápasech jsme porazili Viktorii Žižkov 3:1 a remizovali na Letné se Spartou 2:2. Obě utkání mi naznačila, že mužstvo není tak špatné, aby muselo spadnout z první ligy. Výsledky z přípravy by nám měly dodat chybějící sebevědomí i elán do dalších bojů.

Už jste si vybral svého asistenta?Ano, oslovil jsem bývalého teplického spoluhráče Zdenka Frťalu, jehož znám jako poctivého a obětavého fotbalistu. Po letním odchodu z Teplic působil naposledy jako hrající asistent v divizním Litvínově. S trenérskou činností teprve začíná, což mi ale nevadí. Do Blšan nastoupil ve středu a už se plně zapojil do práce. Jsem přesvědčen, že si vyhovíme. Proto jsem se rozhodl právě pro něj.

Jak vnímáte skutečnost, že jste po podpisu smlouvy v Blšanech musel opustit pozici trenéra reprezentační "osmnáctky"?Rád bych u juniorské reprezentace zůstal, ale bylo mi řečeno, že zastávat funkci hlavního kouče v první lize a souběžně u národního týmu nejde z časových důvodů skloubit.

Můžete se tedy plně koncentrovat jen na Blšany. Je mužstvo před sobotním zápasem v Příbrami s Jabloncem kompletní?Zdaleka ne. Pešír má zánět v kotníku, Polodna prodělal angínu, Horáček se vrací po delší pauze. Sourada je po operaci a teprve začíná s lehkým tréninkem.

S jakým předsevzetím jdete do zbývající části podzimní sezóny?V současné tíživé situaci, kdy mužstvo nasbíralo pouhé dva body, chceme konečně poprvé vyhrát. Věřím, že je v našich silách porazit Jablonec, který sice často neprohrává, ale ani nevyhrává. Pokusíme se snížit bodovou ztrátu od nesestupových příček na minimum, abychom si do jara zachovali alespoň nějakou šanci bojovat o záchranu.

Už jste se smířil s tím, že blšanský celek musí celou soutěž odehrát v příbramském "azylu"?Tak to prostě je a jako trenér proti tomu nemohu nic udělat...

Reklama

Související témata: