Hlavní obsah

Liberec - Ostrava 4:1Liberec otočil duel s Baníkem a připravil mu pátou prohru po sobě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Šmejkal 0 : 1
18. Kerić 1 : 1
40. Nezmar 2 : 1
47. Fleišman 3 : 1
90. Papoušek 4 : 1

LIBEREC

Fotbalisté Liberce otočili předehrávaný zápas osmého ligového kola s Ostravou a po hladké výhře 4:1 slaví první domácí vítězství od poloviny dubna. Na vedoucí gólu hostujícího Šmejkala ještě do poločasu odpověděli Kerič s Nezmarem, hned po pauze přidal pojistku premiérovou brankou v nejvyšší soutěži Fleišman a v závěru dokonal debakl Slezanů Papoušek. Baník si připsal pátou porážku za sebou a zůstává přikován na předposledním místě tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Vácha z Liberce (nahoře) v zápase s Ostravou

Článek

Úvod přitom hostům vyšel nadmíru dobře. Do sestavy se jim vrátil uzdravený dirigent Lukeš a jeho přínos se ukázal okamžitě. Ve čtvrté minutě načechral míč z přímého kopu na trestuhodně volného Šmejkala, který hlavou překonal bezmocného Bičíka.

Rychlý gól výrazně pomohl ofenzivnímu fotbalu. Liberec se pokusil o brzkou odpověď, ale Štajner v sedmé minutě z ostrého úhlu míč přes dobře postaveného Baránka nepropasíroval. Ve třinácté minutě Slovan podruhé zaspal při Lukešově centru. Po rohovém kopu se odpoutal Neuwirth a Bičík se za hlavičkou těsně vedle tyče pouze ohlédl.

O pět minut později domácí z poměrně nenápadné akce vyrovnali. Ve vápně se uvolnil Kerič a nadvakrát prostřelil Baránka. Severočeši po gólu ožili a nápaditými kombinacemi, režírovanými hlavně Štajnerem, zle zatápěli hostující obraně. Liberecký špílmachr po půlhodině napřáhl z druhé vlny ke střele, ale Baránek na míč dobře viděl a vyrazil ho.

Pět minut před pauzou už přetížená obrana Baníku kapitulovala. Gecovovu ránu nešťastně tečoval Neves a Nezmar na zadní tyči ve skluzu doklepl do odkryté branky. Zkušený útočník se radoval z první trefy v sezoně.

Vstup do druhé půle měli domácí ještě lepší. Za vápnem napálil bez přípravy odražený míč Fleišman a Baránek se za přízemní střelou natahoval marně. Liberecký bek oslavil vůbec první gól v nejvyšší soutěži. Vzápětí málem zasadil Slezanům další úder Bosančič, který zakončil bleskovou akci na tři dotyky jen do boční sítě.

Baník pak mohl snížit. Přetažený rohový kop Lukeše poslal po Bičíkově zaváhaní na prázdnou branku Neves, ale Vácha míč těsně před čárou odrazil zpět do pole. Do výraznější šance už se hosté nedostali. Sice jim nešla upřít snaha, ovšem ve finální fázi na ně naplno doléhala nervozita ze současné krize. Místo toho Ostrava v nastavení inkasovala počtvrté, když se z dálky z přímého kopu krásně trefil Papoušek a podtrhl první výhru Liberce nad Ostravou po čtyřech letech.

Slovan Liberec - Baník Ostrava 4:1 (2:1)
Branky: 18. Kerič, 40. Nezmar, 47. Fleišman, 90.+2 Papoušek - 4. Šmejkal. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Jiřík. ŽK: Bosančič - Varadi, Marek. Diváci: 4852.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Fleišman (86. Vojta) - Vácha, Štajner, Gecov, Bosančič (62. Papoušek) - Kerič, Nezmar (68. Vulin). Trenér: Petřík.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Šmejkal - Lukeš (86. Pilík), Marek, Frejlach (46. Hušbauer) - Šenkeřík (85. Vrťo), Varadi, Koukal. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice