Hlavní obsah

Srazil nás vyrovnávací gól Liberce, posteskl si ostravský kouč Koubek

LIBEREC

Ostravská fotbalová mizérie trvá, Baník prohrál v lize už popáté v řadě. Pod Ještědem sice v předehrávce 8. kola brzy vedl, ale pak inkasoval čtyři góly a jeho situace v tabulce je už na pováženou. „I když nejsme v nejlepším psychickém rozpoložení, pokud jde o komplexní sebedůvěru, měli jsme bodovat. Velká škoda byla, že jsme nedali druhý gól. Přitom jsme zápas drželi ve svých rukách, ale nechali jsme soupeře vyrovnat vlastní nekázní,“ posteskl si Miroslav Koubek, trenér Ostravy.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Miroslav Koubek

Článek

„Liberec se dostal do pohody, začal nás přehrávat. A naše mužstvo nemá morální sílu, aby vydřelo vítězství. Chybělo nám maximální úsilí po celých devadesát minut. Pokud s hráči cloumá inkasovaný gól, pak je to hloupé,“ kroutil hlavou kouč poražených.

„Hráči prostě musí klíčové momenty zvládat. Je to otázka charakteru mužstva a jednotlivců. Prostě zatnout zuby a jít na krev,“ prohlásil Koubek. „Asi nejhorší by bylo, kdybychom tým, který je psychicky dole, začali finančně trestat. V tom nevidím správnou metodu a nepostavím se za ní. A pokud jde o personální věci, to je spíše záležitost vedení. Uvidíme, jestli stihneme nějaké posílení kádru, ale jinak musíme pracovat se stávajícím kádrem,“ dodal trenér Baníku.

Lukeš: Něco se musí stát

„Zápas v Liberci jsme nezvládli. Přitom jsme měli od trenéra pokyny, abychom hráli aktivně a důsledně dozadu, což jsme nesplnili. Něco se musí stát. To nejde, abychom si jezdili ven pro porážky,“ přidal se záložník Martin Lukeš.

Liberec vyhrál doma poprvé od dubna a hned tak výrazným rozdílem. „Cením si toho, že jsme dokázali zápas otočit,“ zdůraznil trenér Josef Petřík. „Do hry nás vrátil Keričův vyrovnávací gól a vstřelenou branku moc přeji Nezmarovi, který je správným srdcařem a dříčem. A jsem rád, že se střelecky prosadil i obránce Fleišman, který se po příchodu z Mostu v týmu dobře zabydluje. Dobře fungovala i obrana, dirigovaná Holeňákem,“ dával najevo spokojenost liberecký kouč.

„Začali jsme špatně jako na začátku sezóny s Plzní. Ale jak říká trenér, rozhodující byl vyrovnávací gól. Spadla z nás nervozita a začali jsme hrát, co jsme chtěli. Hodně jsme stříleli a druhý poločas jsme díky brzkému třetímu gólu ovládali,“ hodnotil Jan Nezmar.

Dal svůj první gól v sezóně. „Věřím, že tímto zápasem se to zlomí a budeme častěji vyhrávat. Ve svém věku ale cítím větší zodpovědnost za tým, než dřív,“ uvedl ještě zkušený liberecký útočník.

Reklama

Související témata: