Hlavní obsah

Slovácko - Budějovice 2:0České Budějovice poprvé venku prohrály, nestačily na Slovácko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Nestoroski 1 : 0
90. Volešák 2 : 0

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka porazili v osmém kole první ligy České Budějovice 2:0. Po brankách Ilji Nestorovského a Ladislava Volešáka se v tabulce posunuli na osmé místo. Jihočeši poprvé v sezoně prohráli na soupeřově hřišti.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Slovácka se radují.

Článek

Úvod zápasu nepřinesl příliš atraktivní podívanou. Do první šance se dostal hostující Otepka, který ale před Filipkem míč do branky usměrnit nedokázal. Domácí nepřesnosti a úporná defenziva hostů pokračovaly i v dalších minutách a na bezbrankovém stavu nic nezměnil ani Fujerikův pokus z dálky.

Pět minut před koncem poločasu se ale Slovácko dočkalo. Švancara obral u brankové čáry o míč Laštovku a poslal ho na hlavu Nestorovskému, který usměrnil míč do protipohybu gólmana Kučery. Slovácko mohlo udeřit ještě jednou: po standardní situaci napálil odražený míč do skrumáže Volešák, střela šla ale těsně vedle pravé tyče.

I v druhém poločase diktovalo Slovácko tempo hry, neškodní hosté se dopředu dostávali jen sporadicky. Přesto musel Filipko vytáhnout jeden ze svých vynikajících zákroků, když zastavil Otepkův přímý kop z hranice šestnáctky.

Jinak ale koncertovali domácí, jejichž útočné rejdy v druhém poločase zvedaly diváky ze sedadel, brankové vyjádření však chybělo. Kučerovi několikrát pomohla i budějovická obrana, když zablokovala nebezpečné střely Fujerika a Valenty, Švancarův pokus zase zastavilo břevno.

Závěrečnou desetiminutovku zahájily Budějovice náporem, ale obrana domácích byla na místě. Pět minut před koncem mohl uklidnění přinést Nestorovski, který postupoval sám na Kučeru, ten však jeho pokus vystihl.

Co se nepovedlo Nestorovskému, vyšlo v poslední minutě Volešákovi. Budějovická hra vabank se nevyplatila a brejk dva na jednoho po Nestorovského přihrávce přetavil Volešák v druhou branku. Slovácko tak znovu doma získalo tři body a drží na svém hřišti neporazitelnost. Budějovice naopak poprvé na soupeřově stadionu prohrály.

1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 41. Nestorovski, 90. Volešák. Rozhodčí: Kocourek - Košec, Slavík. ŽK: Volešák, Švancara, Nestorovski, V. Valenta - Laštovka, Hudson. Diváci: 5324.
Slovácko: Filipko - Kubáň, Mezlík, Košút, Kuncl - Fujerik, Kordula, Volešák, Urbánek (20. V. Valenta, 86. Reinberk) - Švancara (81. Ondřejka), Nestorovski. Trenér: Soukup.
České Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Lencevič, Žižka - Otepka, Černák (71. Stráský), Lengyel, Hudson (86. Šíma) - Ondrášek, Mezlík (62. Pecka). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články