Hlavní obsah

Olomouc a Mladá Boleslav svedou v lize přímý souboj o druhé místo

OLOMOUC

Souboj z čela tabulky mezi ofenzivními týmy Olomouce a Mladé Boleslavi uzavře v pondělí osmé kolo první fotbalové ligy. Ve hře bude druhé místo, které momentálně drží v sezoně stále neporažení Hanáci. K jeho pojištění stačí Sigmě i remíza, hosté potřebují k posunu za vedoucí Plzeň zvítězit.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalisté Olomouce Tomáš Janotka (zády) a Jakub Petr se radují z gólu proti Slavii.

Článek

Olomouci se proti Boleslavi v poslední době zrovna nevede, zdolat ji nedokázala už pětkrát po sobě. "To mužstvo je velmi dobře laděné ofenzivně, je dobře věkově poskládané, dobře vedené. To, že hrají ofenzivně, platí už tři čtyři roky. A svědčí o tom umístění v tabulce, zase jsou na špici ligy," řekl pro klubový web olomoucký trenér Zdeněk Psotka.

Zápasem s Boleslaví začíná Olomouci série utkání proti týmům z popředí tabulky. Na řadu pak přijdou Teplice nebo Sparta. "Máme teď těžkou sérii. Ale chceme to zvládnout, chceme se udržet ve špičce," podotkl Psotka, který bude uprostřed obrany opět postrádat dlouhodobě zraněného šéfa Kučeru.

Hosté z Mladé Boleslavi vyhráli oba předchozí domácí duely s Ostravou i s Libercem a na Hané očekávají ofenzivní fotbal, který obě mužstva produkují. V posledních čtyřech vzájemných zápasech padly vždy aspoň tři branky.

"Těšíme se na souboj se soupeřem, o kterém všichni říkají, že je v současnosti nejlepším tuzemským mužstvem s nejatraktivnějším herním projevem. Pro schopnost konkurence a celkovou sílu našeho týmu je důležité, aby se nám co nejvíce vyprázdnila marodka," uvedl mladoboleslavský kouč Karel Stanner. Mimo hru zůstávají Johana, Kysela, Hrdlička a Zahustel.

Zápas začne v pondělí v 18:00 a řídit ho bude trio rozhodčích Příhoda - Lhoták, Tacina. Přímý přenos odvysílá ČT2.

Předpokládané sestavy - Olomouc: Drobisz - Janotka, Škerle, Dreksa, Vepřek - Bajer, Rossi, Navrátil - Petr, Hubník, Šultes. Absence: Kučera (zranění), Ordoš (rekonvalescence).

Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Opiela, Procházka, Táborský - Bulut, Chramosta. Absence: Hrdlička (zranění), Kysela, Zahustel, Johana (všichni rekonvalescence).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava