Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Příbram 1:0Bohemians porazili Příbram a radují se z druhé letošní výhry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Štohanzl 1 : 0

PRAHA

Druhou letošní výhru získali fotbalisté Bohemians 1905, kteří v osmém ligovém kole zdolali Příbram 1:0. Tříbodový zisk Pražanům v Edenu zajistili jedinou brankou v utkání ve 35. minutě záložník Jan Štohanzl. Bohemians opustili čtrnácté místo a mají devět bodů, stejně jako jejich soupeř, který pošesté v sezoně nedokázal skórovat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Štohanzl z Bohemians 1905 se raduje z gólu.

Článek

"Klokani" před soubojem klesli k sestupovým vodám a zápas s Příbramí brali jako jedinečnou šanci k průniku do vyšších pater tabulky. Příbram totiž venkovní zápasy proti Bohemians nemiluje, ještě při zápasech v "Ďolíčku" ze šesti výjezdů uhrála jediný bod a pouze v jediném případě také skórovala.

Ani dnes Příbram v ofenzivě nijak neoslnila, byť ji mohlo povzbudit, že v minulém kole po 492 minutách ukončila svůj střelecký půst. Jako první se hosté museli také bránit, když po nudném úvodu v patnácté minutě namířil Kaufman svůj přízemní trestný kop jen do brankáře Hrušky. Hosté jinak na začátku v obraně obstáli, i když se museli obejít bez distancovaného lídra defenzivy Jakuba Štochla.

V prvním poločase se hosté občas osmělili i v ofenzivě, především akce Borka a jeho následný centr na Ibeho, kterému scházel ke gólovému zakončení krok, málem Příbrami zajistily vedení. Také trestný kop Klesy pro expříbramského brankáře Pražanů Sňozíka nebyl jednoduchý.

Když se zdálo, že hra Bohemians upadá do krize, spasilo jí obléhání příbramské brány, několik střeleckých pokusů a odražený míč, který skončil na kopačkách Štohanzla. Záložník zelenobílých pak ve 35. minutě přízemní ranou překonal Hrušku a dočkal se první trefy v sezoně. Štohanzla domácí fanoušci málem velebili i za šest minut, ale hbitý středopolař svůj dravý průnik přes dva obránce zakončil nepřesnou střelou.

Bohemians se i po poločase nutili do častějšího zakončení, druhým gólem si chtěli výhru nad Příbramí rychle pojistit. Střídající útočník Škoda sehrál dvakrát důležitou roli, když nejprve hlavičkoval těsně mimo a pak po rychlé akci dobře přistavil míč Kaufmanovi, jehož střela nenabrala kurs mezi tři tyče.

Příbram se naopak k finální fázi propracovávala stěží, ovšem když v 74. minutě ze 30 metrů napřáhl záložník Tarczal a jeho rána narazila do břevna, domácí fandové jen úlevně vydechli. A tři minuty před koncem hosté smutnili znovu, když stoper Ricka při výletě před soupeřovu branku ve skvělé pozici také nemířil přesně.

Když vzápětí v solidní šanci zaváhal i Jurdík, nikomu možná nepřišlo náhodné, že Příbram letos už v šestém zápase z osmi vyšla střelecky naprázdno. Bohemians si naopak užívali druhou výhru v sezoně a s nadhledem přešli i to, že Kaufman v nastavení v čisté příležitosti selhal a odmítl gólovou pojistku.

Bohemians 1905 - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 35. Štohanzl. Rozhodčí: Královec - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Držík, M. Nešpor, Nikl - Nohýnek, Divíšek, Macek. Diváci: 3093.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, D. Nešpor - Moravec (73. Trubila), Držík, Kaufman, Štohanzl - Hartig (79. Bartek), M. Nešpor (40. Škoda). Trenér: Hoftych.
Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, Nohýnek, Pleško - Klesa, Tarczal (80. Macek), Borek, Huňa - Wágner (73. Divíšek), Ibe (55. Jurdík). Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: