Hlavní obsah

Teplice - Brno 1:2Brno dalo v Teplicích dva kuriózní góly a uteklo ze dna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Střeštík 0 : 1
39. Kalivoda 1 : 1
54. Došek 1 : 2

TEPLICE

Fotbalisté Brna opustili poslední příčku v tabulce a přenechali jí ostravskému Baníku. Pomohla jim k tomu výhra 2:1 v Teplicích, kterou orámovaly dva kuriózní góly v síti domácích. První dal už ve 2. minutě Střeštík, druhý po pauze Tomáš Došek. Teplicím nebyla nic platná ani herní převaha, ani desetiminutová přesilovka v závěru utkání, kterou jim daroval zbytečným vyloučením Polách.

Článek

Brno letos nemělo v klíčových momentech zápasů příliš štěstí, ale úvod dnešního duelu byl z docela jiného soudku. Už ve 2. minutě si postavil míč daleko před teplickým vápnem k přímému kopu brněnský Střeštík a točeným centrem spíš hledal některého ze spoluhráčů, a i když se mu úmysl nepovedl, míč stejně zapadl do sítě. Brankář Grigar zůstal jen překvapeně zírat.

Brzké vedení hostů zápasu překvapivě neublížilo, i když se Zbrojovka přece jen zatáhla a často jen čekala na akce Teplic. V 16. minutě byly blízko gólovému úspěchu nůžky teplického Libora Doška, hned vzápětí zase prošel z levé strany napříč malým vápnem Mahmutovič a v pádu těsně minul. Tou dobou se hrál pěkný a běhavý fotbal, v němž měly mírně navrch Teplice, ale hrozit dokázalo i Brno. Ve 33. minutě mělo dokonce asi největší šanci; Polách využil Smejkalova chybného vystoupení z řady a prostrčil na Tomáše Doška, ten ale ve výborné pozici přestřelil. Brňany to mohlo mrzet dvojnásob, protože se ve 39. minutě Teplice dočkaly vyrovnání. Po levé straně prošel Mareš a přízemním pasem našel Kalivodu, který měl v prostoru penalty dost místa na přesnou střelu.

Po pauze tempo zápasu nakrátko opadlo, ale Teplice opět dostaly kuriózní gól. V 54. minutě chtěl dezorientovaný Rosa uklidit centr nad vlastní branku, jenže trefil jen břevno, od nějž se míč odrazil přímo na hlavu dobíhajícího Tomáše Doška, který nezaváhal a doklepl.

Druhý úder rozdýchávali Tepličtí mnohem hůře. Začali kazit a zároveň otvírali Brnu prostor k rychlým brejkům, které hrozily dalšími góly. V 62. minutě prošel křížný pas z pravé strany přes celou branku až k Dostálkovi, který si ale na míč ve skluzu jen sedl, tři minuty nato byla blízko gólu i teč Tomáše Doška. Teplice ale vše ustály a v posledních dvaceti minutách soupeře zase zmáčkly.

Brňané pod tlakem začali hodně faulovat a po jednom ze skluzů zezadu přišli v 76. minutě o vyloučeného Polácha, jenže ani to Teplice potrestat nedokázaly. Řadu ošemetných situací vyřešil precizní brankář Lejsal a o zbytek se postarala teplická impotence. Výmluvně jí ilustroval Rosa, který v 88. minutě na zadní tyči ve skluzu vysoko přestřelil.

Teplice - Brno 1:2 (1:1)
Branky: 39. Kalivoda - 2. Střeštík, 54. T. Došek. Rozhodčí: Adámek - Kordula, Pospíšil. ČK: 76. Polách (Brno). ŽK: L. Došek, Kalivoda - Střeštík, Husár, Lejsal, T. Došek. Diváci: 5615.
Teplice: Grigar - Vidlička (89. Čajič), Smejkal, Hošek, Rosa - Verbíř, Matula (62. Stožický), Kalivoda (73. Vondrášek), Mareš - L. Došek, Mahmutovič. Trenér Plíšek.
Brno: Lejsal - Dřížďal, Jílek, Trousil, Husár - Dostálek, Rýdel, Polách - Michálek (90. Hodek), Střeštík (68. Rabušic) - T. Došek (90.+2 Křeček). Trenér Večeřa.

Reklama

Související témata: