Hlavní obsah

Plzeň - Ústí 7:0Plzeň před vyprodaným stadiónem rozstřílela nebohého nováčka z Ústí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kolář 1 : 0
26. Bakoš 2 : 0
34. Petržela 3 : 0
43. Horváth (penalta) 4 : 0
49. Limberský 5 : 0
58. Kolář 6 : 0
67. Navrátil 7 : 0

PLZEŇ

Fotbalisté plzeňské Viktorie rozstříleli Ústí7:0 a postarali se tak o nejvyšší ligové vítězství od května 2003, kdy stejným výsledek porazila Slavia Ostravu. Vyprodaný stadion sledoval gólový koncert lídra ligy, který už v první půli vstřelil čtyři góly. Po přestávce ústecký debakl dokonali svěřenci Pavla Vrby dalšími třemi góly a v novém ročníku tak stále drží neporazitelnost.

Foto: Petr Horník, Právo

Plzeňský Petržela (vlevo) se rovněž zapsal mezi střelce při kanonádě proti Ústí.

Článek

Davy diváků proudících na stadion ve Štruncových sadech se ještě nestihly pohodlně usadit a jejich oblíbenci se radovali z vedoucí branky. Po pravé straně zatáhl ve 4. minutě balon rychlý Petržela, předal ho mezi statujícími obránci Ústí Bakošovi, po jehož vybídnutí nebyl pro Koláře problém zaznamenat svůj pátý letošní gól. Ani nepříznivý stav nedonutil hosty ke změně taktiky a na jejich dobře organizovaný defenzivní blok na vlastní polovině hledala Plzeň dalších deset minut recept.

Našel ho kapitán Horváth, když poslal dlouhý a přesný pas na rozběhnutého Petrželu, který ale zblízka vypálil v jasné pozici těsně vedle. Hosté mohli z nenápadné akce vyrovnat ve 20. minutě, kdy na levé straně propadl míč k veteránovi Janů a jeho střelecký pokus jen o metr minul levou tyč Pavlíkovy branky. Jasnou herní převahu měli dobře kombinující domácí, což dokumentoval Petržela kolmicí na Bakoše. Slovenský útočník si obhodil Zachariáše a kolem vybíhajícího brankáře Nováka zvýšil na 2:0.

Dvoubrankové manko s Ústečany viditelně otřáslo a jejich defenziva už nepůsobila vůbec jistým dojmem. Toho využil Bakoš v 34. minutě k přihrávce na Petrželu, který nikým neatakován prošel po pravé straně do vápna a prostřelil bezmocného Nováka. O chvíli později hledal aktivní Bakoš centrem Rezka, který však před prázdnou brankou nedokázal zakončit přesněji. Tragický poločas hostů korunoval faulem na pronikajícího Koláře Valenta a z následné penalty přidal čtvrtou trefu Viktorie Horváth.

Po přestávce se hrálo už pouze z povinnosti, přesto domácí před zaplněnými tribunami nepolevovali v útočné aktivitě. Navíc ve 49. minutě vysunul Rada pasem z vlastní poloviny Rezka, ten přihrál do šestnáctky sprintujícímu Limberskému a jeho střela z ostrého úhlu překvapivě skončila v síti. Hosté poté propadali především ve středové řadě, kde nezvládali zachytávat rychlé domácí záložníky a na Nováka se valilo jedno nebezpečí za druhým.

V 58. minutě dalšího zaváhání hostů využil k centru z levé strany skvěle hrající Bakoš a Kolář hlavou pohodlně přidal další branku. Hráči prvoligového nováčka už by raději zmizeli v kabině, ale Západočeši neúnavně útočili do rozklížené obrany. Výsledkem byl sedmý gól, který zaznamenal stoper Navrátil po Horváthem precizně zahrané standardce. Od další pohromy uchránil hosty po střele Rezka hbitý Novák, poté pálil nejlepší plzeňský střelec nad a v samotném závěru netrefil branku Petržela.

Vikt. Plzeň - Ústí nad Labem 7:0 (4:0)
Branky: 4. a 58. Kolář, 26. Bakoš, 34. Petržela, 43. Horváth z pen., 49. Limberský, 67. Navrátil. Rozhodčí: Bílek - Mencl, Ubias. ŽK: Valenta (Ústí). Diváci: 7425 (vyprodáno).
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň (46. Ševinský), Limberský (55. Jiráček) - Petržela, Kolář, Rada, Horváth, Rezek - Bakoš (69. Ďuriš). Trenér: Vrba.
Ústí n. L.: Novák - Polák, Džuban, M. Valenta, Janů - Franc (76. Hyčka), Doležal (60. Kraut), Zachariáš, Martykán, Volek (46. Benčík) - Jindráček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: