Hlavní obsah

Hradec - Slavia 0:0Slavia počtvrté nevyhrála, z Hradce veze bezbrankovou remízu

Jen remízu 0:0 uhrála v osmém kole první fotbalové ligy Slavia Praha na trávníku nováčka Hradce Králové. Slavia tak prodloužila čekání na výhru na čtyři zápasy, ale dělba bodů je vzhledem k průběhu souboje spravedlivá.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Fotbalisté Hradce Králové se zdraví se svými fanoušky.

Článek

Po dvouzápasové přestávce se branky Slavie vrátil Vaniak. Domácí fotbalisté si hned od začátku vytvořili mírný tlak. A v jedenácté minutě po rohu Pilaře na vzdálenější tyč měli první šanci. Ale přestože byl Hubáček sám na dvojici Dvořák - Kasálek, hlavička Kasálka skončila vedle.

Ještě předtím se ale "ukázali" fanoušci Slavie. Na hrací plochu vhodili dýmovnici, další zapálili ve svém sektoru, a tak je hasiči museli postříkat vodou. Hostující kouč vyztužil středovou řadu a na hrotu útoku byl osamocený Vlček, ale oba krajní záložníci Milan a Jaroslav Černí jej vydatně podporovali. Po čtvrthodině hry se Jaroslav Černý prodral středem mezi trojicí domácích obránců, ale vybíhající gólman Lindr v pádu srazil míč na roh.

Hráči Slavie dobře napadali rozehrávku domácích ve středu hřiště a poté hrozili rychlým přechodem do útoku. Po úniku Milana Černého si jeho centr zpracoval Kisel na hrudi, ale z otočky trefil jen domácí obránce. Východočeši se ve 28. minutě dožadovali penalty, když po centru Pilaře skončil po souboji s Koubským Pavel Černý na zemi, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

Těsně před odchodem do kabin na přestávku se do slibné šance dostali domácí. Po zpětné přihrávce se přes nedůrazné obránce Slavie dostal míč k Dvořákovi, ale ten namířil vedle a brankář Vaniak své spoluhráče důrazně upozornil, že takto by to nešlo.

Krátce po změně stran měli domácí další velkou šanci. Roh nedokázali obránci Slavie odvrátit a po závaru před brankou se ke střele dostal střídající Karal, jeho nedůraznou ránu ale stačil v poslední moment vyškrábnout na roh Vaniak. Zaplněný stadion, v němž bylo nejméně patnáct tisíc diváků, přestože oficiální kapacita je šest tisíc, hnal domácí dopředu.

Akce Slavie byly sice nebezpečné, ale v koncovce se opět Slavii nedařilo. V 66. minutě Milan Černý potáhl míč do pokutovému území, zpětnou přihrávku Vlček pustil za sebe, ovšem nikdo další na prudkou přihrávku nedosáhl. Osm minut před koncem udělal hrubou chybu Chleboun, ale po přihrávce Kisela stačil Lindr nebezpečnou ránu Hory zlikvidovat. V poslední minutě mohl rozhodnout Hochmeister, ale Vaniak skvěle zachránil.

FC Hradec Králové - SK Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: R. Hrubeš - Vysloužil, Gallo. ŽK: Janoušek - Koubský. Diváci: 6000 (vyprodáno).
Hradec Králové: Lindr - Wozniak, Chleboun, Kasálek (46. Karal) - Fischer, Janoušek, Kocourek, Poděbradský - Pilař, Dvořák (75. Hochmeister), P. Černý (83. Hájovský). Trenér: Kotal.
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Trapp, Hubáček - M. Černý, L. Jarolím, Kisel, Koreš (89. Dembélé), J. Černý (82. Janda) - Vlček (74. Hora). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: