Hlavní obsah

Zeman a Hoheneder mají ve Spartě od Chovance nůž na krku

Jablonec v sobotu se štěstím zdolali, a tak se fotbalisté Sparty mohou o něco klidněji chystat na Evropskou ligu, kterou otevřou ve čtvrtek domácím zápasem s Palermem (od 19:00 na Letné). „Měli bychom tuto soutěž vzít jako velký reparát a začít v pohárech zase vyhrávat! Narazíme na stejně kvalitní soupeře jako v Lize mistrů, ale je tam rozdíl 155 miliónů korun...“ poukázal kouč Jozef Chovanec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kouč Sparty Jozef Chovanec (vlevo) a první trenér Martin Hašek při sobotním duelu s Jabloncem.

Článek

Ligy mistrů se Letenští znovu nedočkali. Evropská liga je však slušnou „náhradní“ výzvou. „Cíle jsou jasné. Chceme napravit loňský neúspěch. Byli jsme kousek od postupu, takže bych si letos osobně přál hrát evropské poháry i na jaře,“ ujistil kouč Jozef Chovanec v on-line rozhovoru s fanoušky. „Musíme si ale uvědomit, že CSKA a Palermo jsou velmi kvalitní celky. Přesto, pokud budeme kompaktní, budeme se rvát o postup.“

Zatímco Palermo v neděli prohrálo 2:3 na hřišti nováčka italské ligy z Brescie 2:3, Sparta v sobotu díky Kuckově trefě tři minuty před koncem porazila v Gambrinus lize Jablonec 1:0. „Měli jsme v Brescii pozorovatele, stejně jako již v prvním kole na utkání Palerma s Cagliari. Využijeme i DVD se záznamy z předkol. A to neplatí jen u Palerma, stejným způsobem sledujeme i ostatní soupeře ve skupině. Na Palermo se začneme připravovat od pondělí,“ konstatoval Chovanec.

Situace některých hráčů je kritická

Pro některé hráče může být právě Evropská liga poslední šancí, aby kouče přesvědčili, že by měli v mužstvu zůstat. Třeba pro mladého reprezentanta Zemana, který byl před časem přeřazen do béčka.

„Jeho další působení záleží jen na něm. Pokud se bude chovat tak, jak se choval v posledních měsících, tak nemá šanci se tady prosadit. Talent má, ale pokud bude pokračovat ve svém přístupu k tréninkům a k dalším věcem kolem fotbalu, nemá smysl, aby tu zůstával dál,“ vyjádřil se Chovanec na adresu Zemana jasně.

Složitou pozici má také Rakušan Hoheneder. „Nikiho si každý všimne v situacích, kdy jsou problémy. Když se ale daří, tak si ho nikdo nevšímá. Pokud hrajeme v obranném bloku, dokáže předvést velice kvalitní výkon, při hře dopředu ale má velké rezervy. Bohužel, v tomto směru jsou jeho chyby hodně vidět,“ uvědomuje si letenský kouč. „Přiznávám, že nad jeho dalším působením visí otazník. Niklas se bude muset zlepšit, aby si své místo v týmu udržel. Pokud to nezvládne, naše cesty se budou muset rozejít.“

Reklama

Související témata: