Hlavní obsah

Vrba mi dával lekce za katedrou i teď na place, povzdechl si ústecký Habanec

PLZEŇ

Po dlouhých letech mohl hlasatel na stadiónu v plzeňských Štruncových sadech oznámit: Je vyprodáno. Viktorka je teď hit domácí ligové sezóny. A před plným domem se hráči vytáhli. Nováček z Ústí to odskákal sedmi góly. A Plzeň slavila svou nejvyšší výhru v samostatné české lize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba byl se sedmigólovou výhriou i atmosférou spokojen.

Článek

V rámci akce Naplňme stadión, kterou podpořili slavní plzeňští sportovci kalibru Petra Čecha, Martina Straky, Filipa Jíchy či Kateřiny Emmons, se podařilo přilákat rekordní návštěvu: 7425 diváků. Mexické vlny i na hlavní tribuně, po zápase potlesk vstoje. Protilehlé tribuny se doplňovaly při skandování. V Plzni poslední dobou věci téměř nevídané. „Jsem šťastný, že jsem tady konečně zažil plný stadión, fotbalovou atmosféru,“ rozplýval se kouč Pavel Vrba.

Koncert hlavně na place

Fanoušky lákala na fotbal řada atrakcí: pivo a pečené sele zdarma nebo koncert. Ten skutečný koncert se ale odehrál na place. To když Vrbovi hoši rozebrali Ústí do posledního šroubku. A kdyby proměnili všechny šance, bylo skóre určitě dvouciferné.

„Nádhera,“ říkal obránce František Rajtoral. „Vyšší výhru jsem nikdy nezažil, dosud bylo mým maximem 6:0 ještě v Baníku,“ prozradil. „To já jednou v Japonsku prohrál doma 1:7. A lidi nám ještě tleskali,“ přidal s úsměvem kapitán Pavel Horváth.

Užívali si to všichni. „Věřím, že lidi přijdou příště zase a budou se bavit stejně jako dnes. Kdyby tu byly dva tisíce, tak kluci možná podlehnou uspokojení a ten výsledek by nebyl takový. Ale tohle je vyburcuje,“ říkal Vrba.

Nejsmutnější byl nakonec Rezek

Plzeň válcuje jednoho soupeře za druhým, je jasným králem ligy. A má ve svém středu i kanonýry: na šestigólového Rezka už se dotáhl i Kolář. Ten se proti Ústí trefil dvakrát. „Nejsmutnější byl dnes Honza Rezek, snažil se o ten gól do 90. minuty. Ale věřím, že si to šetřil, příště se trefí a Danovi zase uteče,“ usmíval se kouč nejlepšího týmu ligy.

Zato pro Ústí to byla lekce. „Když jsem před půl rokem studoval trenérskou licenci, Pavel Vrba mi tam přednášel. No a dneska mě vyučoval znovu,“ snažil se zlehčit náladu po debaklu trenér Svatopluk Habanec. „Plzeň je prostě momentálně soupeř těžce nad naše síly, ale těch 7:0, to je velikánský výprask...“

Reklama

Související témata: