Hlavní obsah

Už nejsme poslední, ale zatím nejásáme, říká brněnský Tomáš Došek

TEPLICE

Zbrojovka Brna přijela do Teplic s cílem uspět a odpoutat se z posledního místa tabulky. To se jí podařilo díky vítězství 2:1. Rozhodující gól vstřelil ve druhém poločase útočník Tomáš Došek, který v den zápasu slavil 32. narozeniny. K nim si tak dal asi ten nejkrásnější dárek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Brna oslavují vítězství v Teplicích

Článek

„Těší mě, že jsem se gólově prosadil, ale zároveň musím hned říci, že v závěru jsme měli při šancích domácích velké štěstí. Podržel nás gólman Lejsal, který chytil pár šancí Liboru Doškovi. Bylo to o fous, jako vždycky v Teplicích, kde nás domácí pokaždé zatlačí. Šlo jen o to, jestli vedení ubráníme, nebo ne. A utloukli jsme to i po vyloučení Tomáše Polácha,“ oddechl si brněnský forvard. „Byl to náš nejlepší zápas venku. A kdybychom některé ofenzivní situace lépe dohráli, mohli jsme být ještě klidnější,“ mínil.

Brno vydřelo druhé vítězství na podzim. „To je pěkné, ale spokojenější budu, až budeme osmí nebo devátí. Zatím bych nejásal. Pořád se není čím chlubit. Jestli za týden znovu nevyhrajeme, tak budeme zpátky úplně dole,“ uvědomil si Tomáš Došek.

„Reprezentační pauza nám asi pomohla. Potrénovali jsme dobře a konečně jsme dali na soupeřově hřišti nějaké góly,“ těšilo Marka Střeštíka, autora první branky Brna. „Povedlo se mi poslat míč z velké dálky ze standardky před brankáře, který ho pustil,“ pravil lakonicky.

Teplice dostávají laciné góly

Na teplické straně panovalo zklamání. Čišelo i z obránce Antonína Rosy: „Minule jsme měli v Ostravě obrovské štěstí, ale teď se k nám zase obrátilo zády. To už je na pováženou, jaké dostáváme laciné góly. Když k tomu připočtu zápasy s Českými Budějovicemi a Slavií, tak jsme během prvních osmi kol inkasovali čtyři neuvěřitelné branky.  Asi to už nemůže být jen smůla, ale fakt, že situace špatně řešíme. V obraně se od začátku sezóny protočilo hodně hráčů, ale nepřikládal bych tomu velkou váhu. Inkasované branky nejsou jen kvůli stoperům.“

A vzal vinu na sebe za inkasovaný rozhodující gól. „Po centru z naší pravé strany jsem se  chybně zorientoval. Chtěl jsem míč zahrát na roh, ale bohužel mi letěl přesně doprostřed těla. Nevěděl jsem, jak ho mám zasáhnout, trefil jsem balón stehnem, byla z toho tyčka a hostům vyšla dorážka,“ popsal Rosa. „Nechytli jsme začátek druhého poločasu. Brněnští zalezli na vápno a mají typologicky hráče na to, aby vysoké a centrované míče odvrátili,“ rozebíral obránce ještě nepovedený duel.

Záložník David Kalivoda byl autorem jediného gólu Teplic, ale pražádnou radost z toho neměl. „Rychle inkasovaná branka, kdy jsme asi čtyři hráči podběhli centrovaný míč, nás srazila. Postupně jsme se vrátili do zápasu a místo, abychom skóre otočili, si dáme druhý skoro vlastní gól,“ kroutil hlavou.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava