Hlavní obsah

Věřím, že góly budou přibývat, říká liberecký Nezmar

Fotbalový útočník Jan Nezmar byl jedním z tahounů libereckého mužstva v zápase s Ostravou, v němž Slovan vyhrál jednoznačně 4:1. Zkušený forvard věří, že jeho tým už překonal menší útlum z první poloviny podzimu a bude stoupat tabulkou.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jan Nezmar

Článek

Jak jste viděl minulý ligový duel?

Proti Ostravě jsme začali podobně jako na začátku sezóny doma s Plzní, kdy jsme dostali rychlý gól. Naštěstí se nám podařilo stav jen 0:1 při dalších šancích Baníku udržet a potom jsme skóre otočili. Rozhodující pro vývoj byl vyrovnávací gól Keriče. Spadla z nás tíha z úvodu, hodně jsme stříleli a vytvářeli jsme si příležitosti. Druhý poločas jsme už zápas ovládali.

Vy jste letos dal svůj první ligový gól. Čekal jste na něj do osmého kola...

Samozřejmě bych byl rád, kdybych se trefil už dřív. Ale zase jsem neodehrál tolik zápasů, abych byl nervózní, že se nemohu prosadit. Věřím, že těch gólů bude přibývat. Pro mě je hlavně důležité, abychom vyhrávali. Cítím větší zodpovědnost za tým než dřív, když jsem byl mladší.

Věříte, že jste už ukončili domácí tápání?

Nic jiného nám nezbývá, než věřit, že to bude odrazový můstek k lepším zítřkům. Snad v efektivitě a aktivním způsobu hry budeme pokračovat i nadále. Základ postavený máme dobře. Jenom tomu musíme dát punc kvality, co se týče zakončení. A je potřeba se vyvarovat hloupých chyb, kdy dostáváme zbytečné góly.  K dobrým výsledkům potřebujeme i štěstí.

Co by mělo platit na příští soupeře?

Pokud se chceme posunout výš v tabulce, musíme si poradit s každým stylem, jakým na nás protivník vyrukuje.

Reklama

Související témata: