Hlavní obsah

Mohli bychom si otevřít videotéku, mínil Plíšek

TEPLICE

Fotbalisté Teplic připravili sobě i fanouškům hořké chvíle v prvoligovém zápase s Brnem (1:2). Není proto divu, že trenér Jiří Plíšek dával najevo rozčarování: „Výsledek je pro mě velkým zklamáním. Představy se nám zbortily hned v úvodu, kdy jsme dostali branku z přímého kopu. Po vyrovnání nepřišlo potvrzení v podobě vítězného gólu, naopak jsme zahazovali šance a inkasovali podruhé po chybě Rosy. Už bychom si snad mohli otevřít videotéku z gólů, jaké jsme si dali sami nebo skoro sami.“

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Teplic Jiří Plíšek (vlevo) a kapitán týmu Petr Lukáš

Článek

„V útoku nám chyběly agresivita a jednoduché a přímočařejší řešení situací v šestnáctce, proměňování šancí je žalostné,“ našel trenér nedostatky po zápase, v němž jeho svěřenci podlehli aktuálně poslednímu celku tabulky.

Starosti koučovi přidělala nucená absence defenzivního záložníka Admira Ljevakoviče. Místo něj se do středové řady přesunul ze stoperského postu Milan Matula. A tak ve středu obrany nastoupila dvojice Michal Smejkal, Jan Hošek. Smejkal se dostal do základní sestavy po nesmírně dlouhé době, když minule na pár minut střídal v Ostravě.

„Bylo na něm vidět, že mu chybí herní jistota. Jeho návrat na hřiště provázelo velké očekávání a neměl to jednoduché. Vzhledem k dřívější absenci zápas zvládl slušně a doufám, že příště bude jeho výkon ještě lepší,“ glosoval trenér Smejkalovo počínání. A vysvětlil, proč dal přednost Smejkalovi před Petrem Lukášem, který opět zůstal jen na lavičce náhradníků. „Lukáš s námi nebyl před čtrnácti dny v Ostravě, kdy měl nějaké zdravotní problémy. Smejkal postupně trénoval a zdálo se mi, že už je na celý zápas připraven.“

Čajič debutoval

V závěru utkání se dostal na hřiště ke své teplické prvoligové premiéře i bosenský mladík Aldin Čajič, který v sobotu oslavil teprve 18. narozeniny. „Bohužel už neměl čas, aby prokázal fotbalové nápady a myšlenku,“ řekl Plíšek o nadějném záložníkovi. Čajičovo zařazení souvisí s trendem, který chtějí v Teplicích praktikovat. „Tedy zabudovávat nové mladé hráče. Nedávno naskočil Hošek a teď se otvírá šance pro další novou tvář v teplickém dresu,“ dodal ještě kouč.

Reklama

Související témata: