Hlavní obsah

Olomouc - Ml.Boleslav 0:0Olomouc udržela druhou příčku, ale ztratila dva body

OLOMOUC

Fotbalisté Olomouce byli celý zápas mnohem aktivnější. V dohrávce 8. kola české nejvyšší soutěže si jim však míč do sítě Mladé Boleslavi dostat nepodařilo a utkání tak skončilo bez branek. Hanáci po zisku jednoho bodu zůstávají na druhé příčce a na vedoucí Plzeň ztrácejí šest bodů, Středočechům patří čtvrté místo.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Alex Mendy z Mladé Boleslavi (vpravo) stíhá Michala Vepřeka z Olomouce.

Článek

Od úvodních minut se hrálo na jednu branku. Hanáci Mladoboleslavské důrazně napadali už na jejich polovině, vytvořili si tlak, ale finální přihrávka nepřicházela. Až v 9. minutě Petr přiklepl na šestnáctce míč Hubníkovi, který ho však napálil vysoko nad. Štěstí agilní forvard neměl ani o šest minut později, když ho z blízka vychytal Miller.

Udeřit ale mohlo i na druhé straně. Hosté po ojedinělém útoku získali rohový kop, po jeho zahrání se míč odrazil k Táborskému, ten z 22 metrů tvrdě vypálil a zkoprnělý Drobisz si z hluboka oddechl poté, co ho zachránila pravá tyč.

Navrátil netrefil prázdou bránu

Olomoučtí jakoby od té doby znervózněli. Jejich převaha již nebyla tak velká, navíc se dopouštěli stále častěji nepřesností. Kazili přihrávky a nevycházely jim ani centry.

Znovu do šance se dostal až ve 32. minutě Navrátil, ale poté, co obešel i gólmana Millera, balón nedokázal usměrnit do prázdné brány a tak se stav neměnil. Za chvíli střílet nebezpečně po zemi Hubník, ale i on mladoboleslavskou svatyni těsně minul.

Ve 38. minutě obrana Hanáků zapomněla za sebou Chramostu a Drobisz jen s vypětím všech sil jeho šanci včasným vyběhnutím zmařil.

Sigma pokračovala s obrovským úsilím i po přestávce a do vedení ji znovu mohl dostat maličký záložník Navrátil. Po akci Hubníka z malého vápna však trestuhodně přestřelil.

Hosté však také nevynechali jedinou příležitost zaútočit. Po jednom z brejků zahrávali přímý kop, po kterém zazářil gólman Drobisz, když bravurně vytáhl na roh tutovku Procházky. V 71. minutě si pochvalu vysloužil i jeho protějšek Miller, když kryl šanci Šultese. Závěr byl v režii Sigmy, ale hosté odolali a mohli se tak radovat z bodu.

První fotbalová liga, 8. kolo:
Olomouc - Ml. Boleslav 0:0on-line
Rozhodčí: Příhoda - Lhoták, Tacina. ŽK: Janotka - Táborský, Fabián. Diváci: 5826.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Škerle, Dreksa, Vepřek - Bajer, Rossi, Navrátil (61. Hořava) - Petr (84. Ordoš), Hubník (74. Vašíček), Šultes. Trenér: Psotka.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Dimitrovski, Rolko, Fabián - Mendy, Procházka, Opiela, Táborský (82. Sedláček) - Chramosta (75. Kulič), Řezníček (90.+2 Bořil). Trenér: Stanner.
Odehrané zápasy:
Hradec Králové - Slavia 0:0
Bohemians 1905 - Příbram 1:0
Plzeň - Ústí nad Labem 7:0
Teplice - Brno 1:2
Slovácko - Č. Budějovice 2:0
Sparta - Jablonec 1:0
Liberec - Ostrava 4:1
Sestava 8. kola podle Sport.cz
Blažek (Sparta) - Rajtoral (Plzeň), Rolko (Mladá Boleslav), Navrátil (Plzeň) - Štajner (Liberec), Kolář, Horváth (oba Plzeň), Gecov (Liberec), Štohanzl (Bohemians) - Bakoš (Plzeň), T. Došek (Brno).

Reklama

Související témata: