Hlavní obsah

Hradci Králové hrozí trest za překročení kapacity stadionu

PRAHA

Fotbalistům Hradce Králové hrozí trest za překročení povolené kapacity stadionu. Disciplinární komise kvůli tomu zahájila s ligovým nováčkem řízení. Na tribunách s kapacitou 6000 diváků bylo při zápasech proti Spartě a Slavii podle odhadů až dvojnásobné množství lidí.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Fotbalisté Hradce Králové se zdraví se svými fanoušky

Článek

Utkáním Hradce se Slavií Praha v osmém ligovém kole se bude zabývat disciplinárka rovněž kvůli výtržnostem hostujících fanoušků. Řešit bude také chování příznivců Baníku Ostrava, kteří vnikli na hřiště a napadli vlastní hráče po prohraném pohárovém zápase ve Slavičíně.

Před disciplinární komisí dnes vypovídal bývalý generální sekretář ČMFS Petr Fousek kvůli výsledkům auditu hospodaření svazu z let 2006 až 2009. "Mě se z toho auditovaného období týká přibližně jen čtvrtina. Popsal jsem, jak to v tu dobu fungovalo. Co se dělo mém odchodu v březnu 2007, již pochopitelně nevím," řekl ČTK Fousek.

Vedení svazu ve středu oznámilo, že bude po bývalých představitelích ČMFS vymáhat škodu až do výše 24 milionů korun, která podle auditu vznikla jejich špatným hospodařením. Disciplinární komise zveřejní své závěry až po vyslechnutí všech pozvaných a po prozkoumání dostupných materiálů.

Kvůli vyloučení na hřišti v Teplicích si nezahraje dvě kola brněnský záložník Tomáš Polách. Jednou bude svému týmu chybět ostravský Tomáš Marek, jenž bude pykat za červenou kartu z Ondrášovka Cupu. Ve druhé lize mají stop na jedno utkání Zoran Danoski (Most), Martin Macháček (Sezimovo Ústí) a Petr Knakal (Sokolov).

Reklama