Hlavní obsah

Baník slavil výhru nad Hradcem Králové, Olomouc rozdrtila Liberec

zp, grgSport.cz

Po pátečním prologu v Jablonci pokračovala dnes fotbalová liga dalšími třemi zápasy devátého kola. Největší pozornost byla soustředěna do Ostravy, která hostila nováčka z Hradce Králové a měla zřejmě poslední šanci zastavit krizi, do níž Koubkovo mužstvo na podzim upadlo a jež vyvrcholila pohárovým vyřazením ve Slavičíně. Tentokrát se Baník mohl radovat díky výhře 1:0.

Foto: Vladislav Galgonek , ČTK

Druhý gól Sigmy střílí Jakub Petr (uprostřed), vpravo je Miroslav Holeňák z Liberce, vlevo liberecký brankář David Bičík.

Článek

Již v 16 hodin vyrukovala Příbram na Slovácko, jemuž se na soupeřových hřištích vůbec nedařilo. Jenže tentokrát svoji smůlu ukončilo, k čemuž hostům stačila jediná branka Valenty v 54. minutě. Osm minut před koncem mohli příbramští vyrovnat, ale Jurdík v malém vápně po centru Klesy netrefil ani poloodkrytou branku.

„Slova jsou zbytečná, bereme pouze výhru,“ pravil před zápasem s Hradcem Králové kouč Baníku Miroslav Koubek, zatímco hráči se k zápasu s „votroky“ nesměli vůbec vyjádřit. V panující atmosféře mají totiž zakázáno s médii komunikovat... Výsledkovou krizi ukončil v 54. minutě Frejlach, který tvrdou ranou bez přípravy nedal brankáři šanci.

Ve třetím dnešním utkání přivítala před kamerami ČT4 Olomouc Liberec. Hanáci svého soupeře roznesli vysoko 4:0 a v lize již dvanáct zápasů po sobě neprohráli. O branky se podělili Hubník, Petr, Navrátil, a Janotka.

Deváté kolo fotbalové ligy
Pátek
Jablonec - Plzeň 1:2
Sobota
Příbram - Slovácko 0:1 (0:0)on-line
Branka: 54. Valenta
Ostrava - Hradec Králové 1:0 (0:0)on-line
Branka: 54. Frejlach
Olomouc - Liberec 4:0 (3:0)on-line
Branky: 3. Hubník, 12. Petr, 16. Navrátil, 55. Janotka

Reklama