Hlavní obsah

VIDEO: Pro derby jsou typické Řepkovy fauly, rýpe exsparťanský slávista Kisel

Pavel DosadilSport.cz

Rýpnout si tedy umí. Na Letné býval fotbalista Karol Kisel jako doma. Odešel však jako nepotřebný a po ročním angažmá v Austrálii zamířil rovnou do Slavie, za niž v pondělním derby v Edenu poprvé nastoupí proti Spartě. „Soupeř má výborné hráče, kteří vždycky umí něco udělat. Ale pro derby jsou typické především Řepkovy fauly. Tak uvidíme,“ špásuje s nedávnými spoluhráči.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Marcel Gecov si kryje míč před Karolem Kiselem ze Slavie.

Článek

První derby v opačném gardu... Jak se na ně těšíte?

Těším se strašně. Derby je samo o sobě zvláštní motivací. Pro mě tím víc, že jsem ve Spartě působil čtyři roky.

Letenský kouč Chovanec už o vás nestál. Musíte mít tedy ještě větší motivaci.

Samozřejmě ji mít budu. Ne však kvůli panu Chovancovi, ale především kvůli všemu, co jsem na Letné prožil. Znám tam všechny kluky, chci se jim předvést v co nejlepším světle.

Karol Kisel ještě v barvách Sparty.foto: ČTK/Roman Vondruš

Ale přece jen, o trenéru Chovancovi jste prohlásil, že vám neseděl a jeho tréninky byly strašné...

Už se k tomu nechci vracet. takový je fotbalový život. Ve Spartě jsem něco zažil, ale pak jsem sám odešel a musel si něco najít. Beru to pozitivně, díky tomu jsem prožil nejkrásnější rok ve svém životě.

Máte na mysli angažmá v Austrálii.

Samozřejmě. Jsem rád, že jsem tam mohl pracovat. Jak po profesionální stránce, tak po té lidské jsem se tam hodně moc naučil.

Pod koučem Jarolímem se vám tedy ve Slavii trénuje lépe?

Určitě, jinak bych tady nebyl. Pracuji tam, kde mě to baví a kde vidím nějaký smysl toho počínání. Ve Spartě jsem byl dlouho a nějak cítil, že nemá smysl tam zůstávat jenom kvůli penězům. Tak jsem zkrátka odešel. Teď jsem ve Slavii a jsem moc rád, že můžu pracovat pod trenérem Jarolímem. Opravdu si to užívám.

Jste s nějakým sparťanem ještě v kontaktu?

S nikým si nevolám, ale potkáváme se ve městě. S nikým nemám problém pokecat. Ti největší kamarádi ze Sparty už většinou hrají v zahraničí.

V čem je letenský rival nejnebezpečnější?

Sparta je silná ve standardkách, na ty si musíme dávat pozor. Má taky výborné hráče, kteří vždycky umí něco udělat. Ale pro derby dosud byly typické především Řepkovy fauly. Tak uvidíme. (smích)

Jste nejlepší střelec Slavie, ale v posledních utkáních jste se trochu zadrhl.

Čtyři góly z prvních pěti zápasů, to byla fantastická bilance. Také v dalších zápasech jsem měl ke gólu blízko. Snad to vyjde právě v derby.

Jenže problémy s produktivitou má celá Slavia.

Všichni cítíme, kde nás tlačí bota, nějakého útočníka-zabijáka zkrátka nemáme. Všichni se budeme snažit, abychom derby vyhráli i jinými zbraněmi. Umíme si balon kombinačně strčit, ale musíme to určitě zefektivnit a přidat góly. Také jsme několikrát dost lacino inkasovali a z toho vyplývá, že nemáme patnáct nebo šestnáct bodů, které jsme klidně mít mohli.

S čím na hřiště půjdete?

Samozřejmě s tím, že derby chceme vyhrát. Já osobně bych si to moc přál a byl moc šťastný.

Reklama

Související témata: