Hlavní obsah

Příbram - Slovácko 0:1Slovácko porazilo tápájící Příbram a po roce vyhrálo venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Valenta 0 : 1

PŘÍBRAM

Fotbalisté Slovácka se téměř po roce dočkali ligové výhry na hřišti soupeře. V utkání devátého kola dnes zvítězili v Příbrami 1:0 gólem z jediné nebezpečnější střely na branku v podání Jiřího Valenty a připsali si první venkovní body v sezoně. Domácí Středočeši podtrhli střelecké tápání a v sedmém z devíti odehraných zápasů nedali gól.

Foto: Petr Eret, ČTK

Jakub Štochl (vlevo) z Příbrami a Ladislav Volešák ze Slovácka.

Článek

Oba celky měly co napravovat. Příbramští dali v úvodních osmi kolech jen tři branky a na domácím stadionu se radovali z gólu pouze jednou, hosty zase trápí mizérie na hřištích soupeřů, kde do dnešního duelu vyhráli naposledy loni v říjnu.

Nepohoda v obou týmech se od úvodních minut přenesla na hřiště. Zajímavější podívanou přinesla v první půli jen druhá desetiminutovka, kdy Středočeši vyvinuli mírný tlak. Ten jim vynesl dvě slibné šance Plašila. V jedenácté minutě nejprve po pěkné kombinaci vypálil těsně vedle, o devět minut později pak jeho ránu vyrazil Filipko. K dorážce už se domácí záložník nedostal, neboť mu balon přeskočil nohu.

Zbytek úvodního dějství postrádal ligové parametry. Na trávníku hrály prim nepřesnosti a dlouhé nákopy, které nemohly pečlivě pracující obrany nijak zaskočit. Větší vzruch nabídl až začátek druhé půle. Zprvu se zdálo, že taktovku převezmou domácí. Pleškův centr ze 46. minuty nebezpečně prolétl vápnem a hosté byli rádi, že odvrátili na roh.

Na opačné straně se dožadoval penalty Švancara, sudí Mikel mu však ukázal pouze žlutou kartu za simulování. V 54. minutě Slovácko znenadání z první střely mezi tyče udeřilo. Za šestnáctkou napřáhl Jiří Valenta a přízemní střelou zaskočil brankáře Hrušku.

Příbram okamžitě zvýšila obrátky. V 62. minutě utekl po levé straně Borek, přihrál na malé vápno, kde Wágner v záklonu přestřelil. Stejně se vedlo o chvíli později také Huňovi. To už nevydržel domácí kouč Hřídel a v krátkém rozmezí vyměnil útočnou dvojici. Ani čerství Jurdík s Ibem ale příbramské trápení nezlomili.

V 79. minutě nejprve v dobré pozici mířil vedle další střídající hráč Klesa a o chvíli později doslova odmítl vyrovnání Jurdík, který z malého vápna zamířil úplně mimo. Závěr už hosté odbránili s přehledem a nemuselo je ani příliš mrzet, že Fujerik v nastavení zakončil přečíslení jen do Hruškovy náruče.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)
Branka: 54. J. Valenta. Rozhodčí: Mikel - Pelikán, Lakomý. ŽK: Divíšek - Košút, J. Valenta, Švancara, Volešák, Kubáň. Diváci: 2016.
Příbram: Hruška - Nohýnek (59. Klesa), Ricka, J. Štochl, Divíšek - Plašil, Tarczal, Borek, Pleško - Wágner (71. Jurdík), Huňa (66. Ibe). Trenér: Hřídel.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút (58. Reinberk), Kubáň - Fujerik, Kordula, Volešák, J. Valenta - Nestorovski (81. Szmek), Švancara (87. Perůtka). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: