Hlavní obsah

Ostrava - Hradec 1:0Frejlachův gól ukončil černou sérii Baníku, po šesti kolech zase poznal vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Frejlach 1 : 0

OSTRAVA

Po sedmi týdnech se dočkali fotbalisté ostravského Baníku ligového vítězství. Ke skalpu Hradce Králové jim v 9. kole stačila jedna povedená rána Tomáše Frejlacha na začátku druhého poločasu. Nejtěsnější výsledek 1:0 domácí před sotva třemi tisícovkami diváků na Bazalech uhlídali.

Článek

Hradec Králové už delší čas ničí zoufalá koncovka, za posledních šest ligových utkání se zmohl na jediný gól.

V Ostravě přitom nováček nezačal špatně, už v 7. minutě se po narážce s Černým dostal k zakončení nejlepší hráč hostů Pilař. Trefil ale jen vybíhající Baránka. Baník probudila Lukešova tvrdá rána zdálky, kterou Lindr s obtížemi vyrazil před sebe a dobíhající Varadi sám před brankou trefil pouze tyč.

Na domácích sice byla znát snaha zvednout se ze dna tabulky, kam se zřítili po pěti ligových porážkách v řadě, ale nervozitu a nepřesnosti v jejich hře dobře dokumentovalo Šenkeříkovo váhání, když se ocitl ve vápně s míčem ve slibné pozici. Hradec měl problémy především ve středu hřiště, chyběl mu i rychlejší přechodu do útoku, ale v závěru první půle se pohotovou střelou z dvaceti metrů prezentoval Dvořák. Baránek míč letící do středu branky ale vyškrábl nad břevno.

Nasazení Zehera do hry krátce po změně stran oživilo pohyb domácích hráčů a když se v 54. minutě po dlouhém autu dostal míč před vápno až k Frejlachovi, prudká rána z jeho kopačky si našla cestu do sítě. Baník vedení 1:0 přece jen uklidnilo, naopak hosté na delší čas ztratili glanc. Snažili se sice tlačit do útoku, jenže do rozevřené obrany ostravský celek podnikal výpady. Skóre se ale neměnilo ani po Nevesově hlavičce.

Slibná hradecká šance druhé půle přišla čtvrthodiny před koncem. Po Pilařově přímém kopu Baránek jen vyrazil míč, úplně volný Dvořák ale křížnou střelou zblízka těsně minul branku. Vzápětí mohla přijít domácí pojistka, po Varadiho hlavičce ale balón jen poskakoval po brankové čáře a Lindr ho ještě stihnul včas zkrotit. Naději na vyrovnání si už Hradec nevytvořil, na Bazalech se slavilo po dlouhé době vítězství.

Baník Ostrava - Hradec Králové 1:0
Branky: 54. Frejlach. Rozhodčí Franěk, žluté karty: Greguš, Neuwirth, Zeher, Baránek – Poděbradský, 3613 diváků, poločas 0:0
Baník Ostrava: Baránek - Neves, Řezník, Bolf, Neuwirth - Lukeš, Greguš (72. Frydrych), Frejlach - Koukal (88. Pilík), Šenkeřík (51. Zeher), Varadi.
Hradec Králové: Lindr - Chleboun, Poděbradský, Wozniak, Hájovský (86. Rezek) - Janoušek, Fischer, Pilař, Kocourek (60. Hochmeister) - Černý, Dvořák.

Reklama

Související témata: