Hlavní obsah

Ústí - Budějovice 1:1Budějovice vezou z Teplic zase remízu 1:1, tentokrát obraly Ústí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Valenta 1 : 0
72. Mezlík 1 : 1

Fotbalisté Budějovic si i ze svého druhého podzimního výletu do Teplic odvezli výsledek 1:1. V utkání 9. ligového kola tam remizovali s Ústím nad Labem a stejně jako předtím s Teplicemi museli dohánět vedení domácích, o něž se postaral v 57. minutě hlavou Valenta. Vyrovnání zařídil po brejku Mezlík. V rozháraném závěru byli vyloučeni dva hráči - ústecký Vrtělka a budějovický Stráský, který si stihl červenou kartu vykoledovat za pouhých 19 sekundách pobytu na hřišti. Oba týmy jsou s devíti body těsně nad pásmem sestupu.

Článek

Budějovice nepřijely na žádné ofenzivní manévry a čekaly na to, s čím přijdou Ústečané. Na těch ale jakoby ležel stín ze sedmigólového debaklu, který inkasovali v předchozím zápase v Plzni. Jejich ofenziva byla plná nepřesností, a tak se prázdná teplická Stínadla mohla bavit leda krkolomnými kombinacemi a nedorozuměními mezi hráči.

Ze série pouhých náznaků šancí vybočila až 28. minuta. Po centru z levé strany a zmatcích v budějovickém vápně se dostal k míči Jindráček, ale nártem z pěti metrů trefil jen brankáře Kučeru. Ústí se postupně zlepšovalo a za další čtyři minuty bylo gólu ještě blíž. Kraut na pravé straně oklamal obránce a jeho křížný pas se dostal až na zadní tyč k osamocenému Volkovi, jenže už překonaného Kučeru zastoupil stoper Lengyel. Jeho hlava odclonila míč na břevno, od ní do tyče a ven.

Fotbal se přece jen pozvolna dostával z podprůměru a po změně stran šancí ještě přibylo. V 50. minutě pálil Jindráček snad ze 30 metrů nebezpečně blízko horního růžku budějovické branky a o sedm minut později přišel i první gól. Ústecký Volek kopal roh z pravé strany a jeho centr se na bližší tyči potkal s hlavou Valenty, která ho usměrnila do sítě. Herní převaha domácích trvala ještě deset minut, ale vedení pojistit nedokázali. A pak začaly hrát Budějovice.

Blízko gólu byl už v 69. minutě Pecka, jehož křížná střela projela jen těsně vedle tyče, za další tři minuty už ale bylo stejně vyrovnáno. Střídající Ondrášek prostrčil do běhu Mezlíkovi, který nezaváhal a křížnou střelou poslal míč do sítě.

Pak se ovšem fotbal začal měnit na mariáš. Ústecký Benčík dostal za rychlou snahu rozehrát žlutou kartu, pak šel ze hřiště Vrtělka za faul na Ondráška. Vše korunovala 85. minuta. Budějovický Stráský přišel na hřiště za Pecku, sledoval nepovedený roh svého týmu a ve snaze uhasit rodící se brejk fauloval zezadu jednoho z domácích. Od střídání k vyloučení uběhlo přesně 19 sekund. Ani jeden z týmů už v závěru rozhodnout nedokázal. Budějovice tak na podzim už pošesté remizovaly.

FK Ústí nad Labem - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (0:0)
Branky: 57. Valenta - 72. Mezlík. Rozhodčí: Adam - Teuber, Koval. ŽK: Martykán, Benčík - Hudson, Ondrášek. ČK: 76. Vrtělka - 85. Stráský. Diváci: 2011.
Ústí n.L.: Novák - Polák, Džuban, Valenta, Janů - Doležal, Martykán (66. Benčík), Vrtělka, Volek (86. Veverka) - Jindráček, Kraut (80. Zachariáš). Trenér: Habanec.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Lengyel, Žižka (41. Riegel) - Hudson, Černák, Otepka, Šíma (59. Ondrášek) - Mezlík, Pecka (84. Stráský). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: