Hlavní obsah

Brno - Bohemians 1905 1:0Dostálkův gól přinesl Brnu vítězství nad Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Dostálek 1 : 0

Branka zkušeného brněnského středopolaře Richarda Dostálka zajistila fotbalistům Zbrojovky vítězství nad Bohemians 1905 1:0. V zápase dvou rozdílných poločasů hosté častěji útočili v úvodní části. Po změně stran ovládla hru mnohem aktivnější Zbrojovka, která tříbodovým ziskem navázala na výhru z minulého kola v Teplicích.

Článek

Ovšem Brňané začali hodně rozpačitě, zaskočila je aktivní a přímočará hra soupeře. Už ve 3. minutě musel brankář Lejsal zasahovat po nebezpečné Škodově přízemní střele, o dvě minuty později se po další hrubce dostali Škoda s Moravcem do brejku. Škodovu střelu Lejsal vyrazil nohou, následnou dorážku Bartka vyrazil z brankové čáry stoper Trousil, k míči se po přihrávce dostal Škoda, jenž jej dopravil do sítě. Ovšem z ofsajdové pozice branka neplatila.

Bohemians zlobili rychlý protiútoky i nadále, jejich akcím chyběla jen přesnější koncovka.

I Brňané se snažili útočit, ve středu pole ale jejich kombinace narážely na důraznější hru protivníka. Pokud už se dostali domácí fotbalisté do trestného území, jejich koncovka rovněž postrádala přesnost.

Jedinou výjimkou byl bleskový protiútok po pravé straně, který založili Dostálek s Michálkem, Rabušic unikl zadákům soupeře a po jeho zpětné přihrávce se dostal do vyložené šance Střeštík, jehož střelu do zdánlivě opuštěné branky v poslední chvíli zázračně vykopl brankář Sňozík.

Po změně stran diktovali mnohem častěji tempo Brňané. Jejich výkon oživilo zapojení krajních obránců do útočení. Aktivitou vynikal zejména Dřížďal, který zahrozil už ve 46. minutě. Prošel s míčem z pravé strany až do středu hřiště a jeho střelu levačkou Sňozík jen s námahou kryl.

Zbrojovka měla vytrvalou územní převahu, přes přehuštěné zadní řady soupeře se dostávala k zakončení velmi obtížně. Největší příležitost ke skórování měl v 75. minutě po trestném kopu brněnský obránce Hudec, jeho hlavička mířila těsně nad břevno.

Závěrečnou čtvrthodinu dohrávala Zbrojovka s novou útočnou dvojicí Hodek, Kalabiška. Tlak se podařilo Brňanům zužitkovat deset minut před koncem, kdy založil akci Kalabiška se Střeštíkem na jehož centrovaný míč Sňozík nedosáhl a zcela volný nejlepší hráč Brna Dostálek jej dopravil do sítě a zařídil vítězství. Po něm se Brňané dostali ze dna tabulky, kam naopak znovu spadla Ostrava.

FC Zbrojovka Brno - Bohemians 1905 1:0 (0:0)
Branka: 81. Dostálek. Rozhodčí: Paták - Lhoták, Handlíř. ŽK: Husár - Držík, Moravec, Lukáš . Diváci: 2714.
Brno: Lejsal - Dřížďal, Hudec, Trousil, Husár - Michálek, Dostálek, Rýdel, Střeštík (85. Hamouz) - Rabušic (71. Hodek), T. Došek (76. Kalabiška). Trenér: Večeřa.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, D. Nešpor - Bartek (65. Trubila), Kaufman, Držík, Štohanzl (86. Bálek) - Moravec, Škoda (74. Cissé). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: