Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Teplice 3:3Boleslav v přestřelce s Teplicemi zachránila bod až v závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Mareš 0 : 1
29. Mareš 0 : 2
33. Kulič 1 : 2
43. Chramosta 2 : 2
74. Vondrášek 2 : 3
89. Rolko 3 : 3

MLADÁ BOLESLAV

Tepličtí fotbalisté v devátém kole první ligy nedotáhli do vítězného konce gólovou přestřelku v Mladé Boleslavi a domů se vracejí se bodem za remízu 3:3. Domácí zajistil bod za remízu až minutu před koncem Rolko.

Článek

Severočeši přitom už v prvním poločase vedli o dvě branky po zásazích Mareše, domácí ještě do přestávky kontrovali zásahy Kuliče a Chramosty, ale teplický Vondrášek v 74. minutě přiblížil k vítězství Teplice. Jejich radost zkazil až těsně před závěrečným hvizdem přesně hlavičkující Rolko. Boleslav má stejně bodů jako třetí Sparta, Teplice jsou šesté.

Teplice v Boleslavi toužily dokázat, že minulé domácí klopýtnutí s Brnem po pětizápasové sérii bez prohry bylo ojedinělým výpadkem a proti Středočechům se opravdu činili. Nic si nedělali z toho, že tým z města automobilů poslední tři domácí zápasy přesvědčivě vyhrál.

Po čtvrthodině pro ně Marešem nastřelené břevno bylo varováním, které ale ke své škodě zjevně nebrali vážně. Za sedm minut navíc doplatili na kiks záložníka Procházky, jehož nepochopitelnou přihrávku od půlky k vlastní čáře vystihl Mareš a po kličce brankáři Millerovi lehce skóroval.

Mareš byl hlavní postavou úvodního dějství, ve 29. minutě domácí obranu pokořil znovu, když s velkým přehledem zakončil další rychlý výpad Teplic a přesný pas Vondráška. Boleslavská obrana, která během osmi letošních zápasů inkasovala jen šestkrát, byla dnes k nepoznání.

Domácí byli téměř na odpis, ale k jejich cti slouží, jak rychle se do zápasu dokázali vrátit. Při dvoubrankové ztrátě se vrhli do mohutné ofenzivy a nepropadli beznaději, ani když Rolko a Mendy své jasné šance neproměnili. Vzápětí jim totiž zafungovala souhra útočné dvojice a Kulič po Chramostově vybídnutí měl lehkou pozici, když trefil míč pod břevno. Kulič jako by chtěl dokázat, že nepatří na lavičku, kde začínal posledních šest zápasů.

Snížením povzbuzení domácí si pak vytvořili zřetelnou převahu, do teplické obrany pronikali hlavně z křídelních prostorů. Jednu takovou akci předvedli i dvě minuty před poločasem, když Táborského pas "uklidil" do branky Chramosta a k úvodní asistenci si tak připsal i druhou letošní gólovou radost.

Střelecké manévry z první půle byly úplně jiné než opatrný druhý poločas, kdy oba týmy už hleděly především na precizní obranu. I tak se teplický Vondrášek v 52. minutě dostal do velké příležitosti, ale zblízka zbrkle přestřelil. Jinak vládly defenzivní řady, a i proto se zdálo, že se schyluje k remíze.

Hosté však byli proti. V 74. minutě se jim povedl další rychlý kontr, Mahmutovičův centr propadl až k volnému Vondráškovi a ten ranou pod břevna napravil své zaváhání ze začátku druhé půle. Teplice tak málem stejně jako v dubnu z Boleslavi odjíždějí s vítězstvím, což by potěšilo i jejich kouče Jiřího Plíška, který má paradoxně v Boleslavi své trvalé bydliště. Teplickým ale radost překazil domácí stoper Rolko. Minutu před koncem si naskočil na centr střídajícího Sedláčka a přesným pokusem zaskočil stínující hostující zadáky.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 3:3 (2:2)
Branky: 33. Kulič, 43. Chramosta, 89. Rolko - 23. a 29. Mareš, 74. Vondrášek. Rozhodčí: Kovařík - Večeřa, Štěrba. ŽK: Kalina - Verbíř, Ljevakovič, Mahmutovič. Diváci: 4080.
Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Procházka, Opiela, Táborský (70. Sedláček) - Chramosta, Kulič (77. Řezníček). Trenér: Stanner.
Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa - Kalivoda (67. Verbíř), Ljevakovič, Matula - Vondrášek (79. Došek), Mahmutovič, Mareš (85. Zoubele). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: