Hlavní obsah

Dostálek je správný kapitán, rozhodl o vítězství Brna nad Bohemians 1905

BRNO

Ukázal se jako správný kapitán. Záložník fotbalistů Brna Richard Dostálek zařídil svému týmu gólem devět minut před koncem důležitou výhru nad Bohemians 1905. Zbrojovka poprvé v nové sezóně udržela čisté konto a odpoutala se v tabulce Gambrinus ligy ze sestupových příček.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnský kapitán Richard Dostálek

Článek

„Je úplně jedno, jestli jsem rozhodl já nebo kdokoliv jiný. Hlavně že máme tři body. V naší situaci jsou hrozně cenné,“ zářil při odchodu ze hřiště Dostálek, který si v klíčovém okamžiku počkal na Střeštíkův centr na zadní tyči.

„Soustředil jsem se hlavně na to, abych trefil branku. Měl jsem totiž čerstvou zkušenost z minulého utkání v Teplicích, kde mi v podobné pozici sjel balón po noze. Tentokrát to naštěstí dobře dopadlo,“ liboval si zkušený středopolař, který se těšil z 65. ligového gólu v kariéře.

Začátek střetnutí ovšem triumfu Zbrojovky zdaleka nenasvědčoval. Pražané byli v úvodu lepším týmem a vypracovali si i několik šancí. „V těch chvílích jsme přežili svoji smrt. Nerozumím tomu, proč pokaždé vstoupíme do zápasu tak pasivně a ustrašeně. Přitom před odchodem na hřiště vidím pokaždé na klucích v kabině obrovské odhodlání,“ přemítal kouč Zbrojovky Karel Večeřa.

Jeho celek se však postupně vzpamatoval a začal také nebezpečně ohrožovat soupeřovu branku. „Střeštíkovu tutovku zázračně vychytal Sňozík. Po pauze jsme pak už byli lepším mužstvem a po zásluze jsme nakonec jednu z nadějně vyhlížejících akcí dotáhli ke gólu,“ oddechl si brněnský trenér.

Jeho protějšek, kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych, konstatoval, že si Pražané o porážku sami řekli. „Tím, že jsme na začátku zápasu nezužitkovali ani jednu ze střeleckých příležitostí, jsme dovolili Zbrojovce zvednout hlavy. Nakonec jsme byli za nemohoucnost v koncovce potrestáni. Rozhodující gól nám dal hráč, na něhož jsem svoje svěřence upozorňoval, že mu to jako jedinému momentálně z brněnského mužstva padá,“ líčil zklamaný Hoftych.

Brankář Pražanů Radek Sňozík s ním souhlasil. „Bylo velkým uměním tento zápas prohrát,“ tvrdil naštvaně. „Dlouho jsme domácí celek přehrávali, ale fotbal bohužel není krasobruslení a nehodnotí se umělecký dojem. Výsledek zdaleka neodpovídá dění na hřišti, avšak Zbrojovka bohužel na rozdíl od nás dokázala skórovat,“ dodal Sňozík zklamaně.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice