Hlavní obsah

I s triem nových hráčů jsme měli problémy, přiznával po vítězném derby Chovanec

Vůbec se nepřipouštěl, že by jeho tým prestižní derby se Slavií nezvládl. Nepřipouštěl si, že by Sparta Eden nevydrancovala. „Přijde to,“ opakoval během přestávky v šatně hned několikrát a nabádal své svěřence, aby víc běhali a vyhrávali osobní souboje. Nakonec byla víra sparťanské kouče a manažera Jozefa Chovance odměněna a Sparta po rošádách v průběhu druhé půle derby skutečně vyhrála.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kouč Sparty Jozef Chovanec (vlevo) měl v Edenu hlavně v první půli o čem přemýšlet.

Článek

Trochu překvapení, že po výhře nad Palermem jste nezůstal u vítězné „sicilské“ sestavy a před derby v ní udělal korektury, které se moc neosvědčily...

Spoléhali jsme, že s třemi novými a čerstvými hráči v sestavě nebudeme mít v derby problémy. Ale měli jsme je, protože Matějovský, Vacek a Kucka neplnili úkoly, které dostali.

V úvodu derby, ale vlastně v celém prvním poločase ovšem hořelo nejen toto trio...

Slavia nás zaskočila agresivní a aktivní hrou, stejně jako soustavným forčekováním a způsobem, jakým získávala většinu odražených míčů. Dlouho trvalo, než jsme její styl přijali a dokázali reagovat.

Problémy vám působila nejen Slavia, ale i způsob soudcování, které rozhodčí nasadil...

I to byl problém, s nímž jsme se vyrovnávali. Dlouho trvalo, než hráči pochopili, že sudí ponechá hře spád a nebude reagovat na jimi reklamované fauly a situace, kdy měl podle nich pískat. Však z toho také hned v úvodu vznikl po Kladrubského extempore před Blažkem úplně zbytečný závar. A nebyl jediný!

Letenský kouč Jozef Chovanec připustil, že jeho hráčům dlouho trvalo, než si na soupeře i způsob soudcování zvykli.foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Jan Handrejch

V jeden moment dokonce přestal Řepka úplně hrát. Reklamoval aut a doslova vybídl domácí hráče k hodně nebezpečnému brejku...

Nejen Řepka, ale i Kladrubský a Brabec přestali hrát, protože reklamovali aut, který v žádném případě autem nebyl. Naštěstí jsme za to nezaplatili.

Řepka se dokonce ve druhé půli zapojil do vehementní strkanice, po níž se slávisté domáhali na rozhodčím karty. V ten moment červené, neboť žlutou už Řepka měl... Nebál jste, že bude muset z placu?

V takové situaci může člověk očekávat cokoli, protože je jen na rozhodčím, jak ji posoudí.

Spadl vám hodně velký balvan ze srdce, když jste po bídníém výkonu v prvním poločase nakonec Slavii přece jen udolali, Eden vydrancovali, takže sedmibodové manko na vedoucí Plzeň dál nenarostlo?

Bylo to určitě cenné vítězství, ale já k práci nepřistupuji tak, že bych na sobě cítil nějaký balvan. Mužstvu věřím, stejně jako věřím, že zvládneme každý zápas, který nás čeká. Derby nebylo výjimkou.

I tak ale mluvíte o obzvláště cenném vítězství....

Samozřejmě, protože jsme získali další plusové body v utkání, které se hrálo nahoru dolu, mělo výbornou atmosféru a patřilo v lize určitě k těm lepším. I proto, že Slavia chtěla moc vyhrát.

Plusové body jste získali i díky tomu, že jste nakonec poslal na hřiště Podaného, který nejenže hru rozhýbal a oživil, ale podepsal se i pod vítězný gól. Už proti Palermu svým výkonem překvapil, místo v základní sestavě však přesto jisté nemá...

Ale takovými výkony na základní jedenáctku ťuká. Musí je ovšem opakovat, co ovšem platí nejen pro něho, ale i pro další hráče.

Reklama

Související témata: