Hlavní obsah

Žofčák první sparťanskou obětí za neúspěch v LM, vrací se na Slovensko

PRAHA

Fotbalový záložník Igor Žofčák se vrací do slovenské ligy. Počátkem týdne se na jeho přestupu ze Sparty Praha do Slovanu Bratislava domluvily oba kluby, nyní už jsou hotové i zbývající administrativní náležitosti. Informoval o tom sparťanský personální ředitel Jakub Otava.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Igor Žofčák ze Sparty v souboji s Petrem Švancarou ze Slovácka.

Článek

Na Slovensku skončil přestupní termín v pondělí a oba kluby se na transferu včas domluvily. Po doladění administrativních záležitostí pak Žofčák definitivně zamířil do nejslavnějšího slovenského celku.

Podle expertů se stal první obětí neúspěšného tažení pražského týmu za Ligou mistrů, především v prvním utkání proti Žilině podle nich podal velmi slabý výkon. Podle verze letenského klubu je však za odchodem ve skutečnosti dlouhodobý zájem slovenského klubu. "Slovan Bratislava o Igora dlouhodobě stál, přinejmenším od zimy. Proto Sparta záložníkovi odchod umožnila," komentoval okolnosti přestupu sparťanský mluvčí Ondřej Kasík.

"S Igorem jsme komunikovali už v zimě, ale tehdy se kluby nemohly domluvit na přestupové sumě," konstatoval na klubovém webu viceprezident Slovanu Petr Kašpar.

Záložník našel nové angažmá v pátém týmu slovenské ligy. Pro bratislavský klub je to druhá významná posila za poslední dobu, neboť v závěru minulého týdne do Slovanu přestoupil Filip Šebo.

Sedmadvacetiletý Žofčák přišel na Letnou před třemi lety, ale celé období v rudém dresu nestrávil. V roce 2008 nastupoval za Jablonec, odkud se vrátil loni v lednu. Na Letné se mu dařilo střídavě, trvalou součástí základní sestavy nikdy nebyl. V české lize odehrál 73 utkání a vstřelil šest branek.

Reklama

Související témata: