Hlavní obsah

To bude mela... V Edenu na sebe narazí kotelníci Bohemky, Baníku i Slavie

PRAHA

Pěkná mela se může strhnout během nedělního zápasu fotbalové Gambrinus ligy mezi Bohemians 1905 a Baníkem Ostrava (od 17:00). Jako by nestačilo, že policie bude dohlížet na ostravské fanoušky. Bezpečnostní situaci zkomplikují také příznivci Slavie, kteří vyhlásili akci „Pojďme si ubránit Tribunu Sever!“. Nechtějí totiž vpustit na „svá“ místa příznivce klokanů, kteří v Edenu hostují.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci Slavie

Článek

Příběh dvou kohoutů v jednom Edenu dostává další třaskavý rozměr. Fanoušci Bohemians 1905 přerušili na jedno utkání bojkot zápasů v Synot Tip Areně a přijdou podpořit klokany v důležitém nedělním zápase s Baníkem Ostrava. Zároveň chtějí vyjádřit podporu Desítce pro domácí, což je politické hnutí fanoušků Slavie a Bohemians 1905.

Kotel sešívaných to však nemůže přenést přes srdce. „Stadión v Edenu byl, je a vždycky bude slávistický, a proto bychom ho bohemákům rozhodně neměli nechat! Pojďme si ubránit Tribunu Sever!“ vyzývají slávističtí ultras na svých webových stránkách.

„Klokani se na druhou půli vždy přesouvají na naši Severní tribunu. Je naprosto nepřípustné, aby stáli a fandili na našich místech!“ hrotí atmosféru slávisté. V neděli se nejprve řádně občerství u plaveckého areálu, pak vtrhnou do boje. „Vyrazíme do Edenu, na naše tradiční místa na Severní tribuně. Zde budeme normálně fandit Slavii, zpívat naše chorály a ukážeme, kdo je v Edenu jediným domácím klubem a hlavně nepustíme klokany na naše místa,“ plánují slávističtí ultras.

Příznivci Slavie i Bohemky se mají v pátek večer sejít, aby se předešlo jakýmkoliv střetům. "Především chceme sjednotit všechny fanoušky Bohemians a těšíme se, že na zápas dorazí pěkná návštěva, která připomene všem Bohemákům, jaká atmosféra byla vždy v Ďolíčku a o co bychom přišli přestěhováním Bohemky natrvalo do Edenu," říká Svatoslav Baťa, místopředseda Desítky pro domácí.

Policisté zasahují proti fanouškům Baníku Ostrava.foto: Právo/Michaela Říhová

V pohotovosti bude i policejní vrtulník

Policie je přitom ve střehu již kvůli fanouškům Baníku, na něž dohlédnou přes tři stovky příslušníků. Jak ČTK informoval mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan, o bezpečnost v ulicích se budou starat i kriminalisté, dopravní policisté, pracovníci antikonfliktního týmu, pyrotechnici a psovodi se služebními psy. V záloze bude připravena speciální pořádková jednotka, do vzduchu může podle potřeby vzlétnout i policejní vrtulník.

Ostravští fanoušci přijedou vlakem na vršovické nádraží po 14:00. Při vstupu na stadión se nevyhnou standardním kontrolám. Spolu se vstupenkami budou pořadatelé kontrolovat občanské průkazy a neumožní vstup opilým nebo těm, kteří by chtěli pronést pyrotechniku.

A do toho všeho dorazí na schůzku tří skupin ultras ještě slávisté...

Reklama

Související témata: