Hlavní obsah

Sparta po vítězném derby ztratila body a remizovala s Mladou Boleslaví

PRAHA

Jsou sice vládci Prahy, na vedoucí Plzeň však mohou po neděli ztrácet již hrozivých devět bodů... Fotbalisté Sparty vyhráli v pondělí derby na Slavii, které jim zřejmě vzalo více sil, než si mysleli. O pět dnů později podali mátožný výkon a v duelu 10. ligového kola doma tak tak zachránili aspoň remízu s Mladou Boleslaví. V závěru se o ni znovu postaral kanonýr Wilfried.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimir Dimitrovski z Mladé Boleslavi odkopává míč před Bonym Wilfriedem ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Vítězná sestava se nemění, přesto Sparta nechala po derby odpočinout Sionka a v základní sestavě se po čase objevil Jeslínek. Již ve 4. minutě jí zatrnulo, protože po rohovém kopu a hlavičkách Rolka a Dimitrovského skončil míč v její síti, gól však pro ofsajd neplatil. Obrana Pražanů byla v úvodu utkání vůbec hodně průchozí, a tak na mokrém trávníku hráli raději co nejdále od svojí branky. Exboleslavský Matějovský pálil těsně vedle, Wilfried ve slibné šanci branku přestřelil a ani Jeslínek ji netrefil.

Největší problémy Boleslavi dělal rychlonohý Kadlec, který donutil ke žluté kartě Fabiána a také Dimitrovského párkrát prohnal. Ve 31. minutě měli obrovskou šanci hosté. Chramostovu střelu z malého vápna zázračně vyrazil Blažek a Mendyho dorážku do prázdné branky zblokoval Řepka - Spartu tak zachránili dva mazáci. Také Kadlec šel na druhé straně na Millera sám a trefil jen brankáře. Paradoxně tandem zkušených nahrál Bolce k úvodnímu gólu - po rohu Táborského se Blažek s Řepkou nedohodli a Opiela střelou do prázdné branky pohodlně otevřel skóre. A hned vzápětí si Řepka v nouzi málem dal vlastní gól...

Letenský kouč Chovanec o přestávce vystřídal Matějovského s Jeslínkem a na hřiště poslal Sionka a Podaného. První efekt dvojího střídání se dostavil v 57. minutě - Sionko našel centrem Wilfrieda, ani jeho hlavička však gólem neskončila. Utrápeným Pražanům se nedařilo nic, kat Slavie Bony pohrdl tutovkou a na druhé straně ho za to málem potrestal exsparťan Kulič.

Středočeši už cítili, že se jim podaří ukončit černou sérii. Mladá Boleslav totiž až do soboty neporazila Spartu tři roky a nezískala s ní ani jeden bod. Naposledy se jí to povedlo v utkání hraném 24. září 2007 na Letné, které vyhrála 1:0 brankou Holuba.

Pražané jim však radost pokazili. V 83. minutě zafungovala akce, která načala Palermo. Kladrubský našel dlouhým centrem Wilfrieda a ten hlavou vyrovnal. V poslední minutě mohl skóre otočit Pamič, gólman Miller však byl proti.

Sparta Praha - Mladá Boleslav 1:1 (0:1)
Branky: 83. Wilfried - 41. Opiela. Rozhodčí: Paták - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Kadlec - Fabián, Táborský, Procházka. Diváci: 6448.
Sparta: Blažek - Kladrubský, Brabec, Řepka, Pamič - Kucka - Jeslínek (46. Sionko), Vacek, Matějovský (46. Podaný), Kadlec (73. Kweuke) - Wilfried. Trenér Jozef Chovanec.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy (60. Sedláček), V. Procházka, Opiela, Táborský (81. Šírl) - Kulič (90. Řezníček), Chramosta. Trenér Karel Stanner.

Reklama

Související témata: