Hlavní obsah

Neporazitelná Plzeň opět vyhrála, přestřelka v Hradci neměla vítěze

PRAHA

Čtyřmi zápasy pokračovalo v neděli 10. kolo fotbalové ligy. Vedoucí Plzeň si hodlala smlsnout na Příbrami, nakonec vybojovala jen těsnou výhru 2:1, když musela zápas po vlastním gólu Limberského otáčet. V Hradci viděli diváci v duelu s Ústím nad Labem šest branek, po remíze 3:3 si oba nováčci dělili body. Utkání Bohemians 1905 s ostravským Baníkem skončilo 1:1, obě branky padly v rozmezí dvou minut. V posledním souboji pak České Budějovice udolaly Jablonec 2:1.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zraněného Daniela Koláře z Plzně odvážejí z hřiště.

Článek

Plzeňští fanoušky očekávají v souboji Viktorie s Příbramí jen vítězství, ovšem Příbram od čtvrté minuty vedla po vlastním gólu Limberského. Viktoria stačila ještě v první polovině vyrovnat gólem střídajícího Jiráčka, který na hřišti nahradil zraněného Koláře, ale na další gól nejproduktivnější tým ligy dlouho čekal. Až devět minut před koncem spasil domácí Střihavka. Plzeň vydřela vítězství 2:1 a pokračuje ve spanilé jízdě prvoligovým podzimem.

Poprvé se v první lize potkali dva nováčkové a jak Hradec Králové, tak Ústí nad Labem potřebovali body jako sůl. A od počátku to bylo vidět i na skóre, kde se rychle vršily branky. Nakonec nastřílely oba týmy po třech brankách, Hradec šťastně zachránil remízu a bod minutu před koncem po vlastním gólu France.

Fandové Ostravy přijeli do Edenu v bojové náladě.foto: Právo/Petr Horník

V Edenu hráli Bohemians 1905 s Baníkem Ostrava, na který se klokanům dlouhodobě nedaří. Posledních pět utkání skončilo výhrou týmu ze severu Moravy. V šestém duelu ale tým z pražských Vršovic vybojoval alespoň bod za remízu 1:1. Baník otevřel skóre v 54. minutě gólem Frejlacha, ale radost mu vydržela pouhé dvě minuty, v 56. minutě zchladil hostující tým i fanoušky Kaufman.

Fanoušci byli v Edenu vůbec v hlavní roli, neboť svými nepokoji zaměstnali policisty. Sudí Jaroslav Bílek musel dokonce zápas na chvíli přerušit, v kotli Baníku zasahovali policejní těžkooděnci.

České Budějovice po slibném startu uhrály z posledních tří zápasů jen bod a jako jediný tým v lize se zatím radovaly pouze jednou z vítězství, naopak šestkrát remizovaly. V neděli jejich čekání na druhé vítězství skončilo, udolali Jablonec 2:1. Severočeši prohráli potřetí v řadě a čelo tabulky se loni druhému celku nebezpečně vzdaluje.

Fotbalová Gambrinus liga, 10. kolo
Hradec Králové - Ústí nad Labem 3:3on-line
Branky: 5. Chleboun, 39. Černý, 89. Franc (vlastní) - 28. a 64. Kraut, 50. Jindráček.
Bohemians 1905 - Baník Ostrava 1:1on-line
Branky: 56. Kaufman - 54. Frejlach.
Viktoria Plzeň - Příbram 2:1on-line
Branky: 19. Jiráček, 81. Střihavka - 4. Limberský (vlastní).
České Budějovice - Jablonec 2:1on-line
Branky: 15. Ondrášek, 69. Otepka - 44. Lafata.
Sobotní utkání
Sparta Praha - Mladá Boleslav 1:1on-line
Branky: 83. Wilfried - 41. Opiela.
Liberec - Zbrojovka Brno 3:1on-line
Branky: 16. Kelič, 52. Nezmar, 62. Dejmek - 88. Došek.
Páteční utkání
Slovácko - Slavia Praha 3:0on-line
Branky: 12. Švancara z pen., 79. Volešák, 90. Szmek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články