Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Ostrava 1:1Během dvou minut padly dva góly a klokani remizovali s Baníkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Frejlach 0 : 1
56. Kaufman 1 : 1

PRAHA

Dvě minuty na začátku druhého poločasu, během nichž padlo po jednom gólu na každé straně, určily výsledek utkání mezi Bohemians a Ostravou. Baník byl před 10. kolem poslední a klokani měli jen o bod více než on, remízou ve vzájemném duelu si však ani jeden ze sestupem ohrožených týmů výrazně nepomohl. Skóre otevřel ostravský Frejlach, na konečných 1:1 bleskově vyrovnal Kaufman.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Bohemians Radek Sňozík

Článek

Domácí dostali hned ve druhé minutě slibnou šanci, Kaufman však z přímého kopu trefil jen do zdi. Další minuty patřily v Edenu spíš policejním manévrům než fotbalu. Ve 4. minutě dorazili na svá místa za brankou příznivci Slavie a okamžitě si začali spílat s poblíž stojícími fanoušky Baníku. Přičiněním ostravských fans pak stadión na čas zahalil dým z pyrotechniky...

Nad Synot Tip Arénou létal vrtulník a v 15. minutě rozhodčí Bílek zápas na tři minuty přerušil kvůli nutnému policejnímu zásahu proti fanouškům Baníku. Když se zase mohl hrát fotbal, předvedli klokani zdařilou kombinaci, na jejímž konci Štohanzl vystřelil přesně do místa, kde stál připravený gólman Baránek. Ve 27. minutě se vylidnil sektor příznivců Baníku, kteří na protest proti policejnímu zásahu opustili svá místa.

Na trávníku však Baník získával stále víc půdy pod nohama. Šenkeřík vlastní neobratností pokazil nadějný brejk dva na jednoho, Koukal nečekanou střelou z úhlu protáhl Sňozíka. Největší šanci první půle pak měl ve 38. minutě Frejlach po centru Varadiho, kapitán klokanů však v brance zazářil.

Fotbalový vzruch přinesl až druhý poločas. Během dvou minut padly dva góly. Nejprve Řezník ideálně odcentroval a neobsazený Frejlach vytrestal obranu klokanů. Ovšem jak se Baník vedení ujal, tak je také ztratil. Štohanzl rovněž z křídla odcentroval a také neobsazený Kaufman sám před Baránkem hlavou vyrovnal. Výsledkem 1:1 zápas také skončil, takže situace obou týmů v ligové tabulce je nadále složitá.

Bohemians 1905 - Baník Ostrava 1:1 (0:0)
Branky: 56. Kaufman - 54. Frejlach. Rozhodčí: Bílek - Kordula, Gallo. ŽK: Kaufman, Lukáš - Řezník. Diváci: 4493.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, D. Nešpor - Moravec, Kaufman, Držík, Štohanzl (81. Trubila) - Hartig (63. M. Nešpor), Škoda. Trenér Pavel Hoftych.
Baník: Baránek - Řezník, Bolf, Neves, Marek - Lukeš, Greguš, Frejlach - Varadi, Koukal, Šenkeřík (57. Zeher). Trenér Miroslav Koubek.

Reklama

Související témata: